10. evropski dan darovanja, 18. oktober, Ljubljana, Slovenija
Slovenija gosti 10. evropski dan darovanja in sicer 18. oktobra 2008 v Ljubljani. To je dan, ko se bodo v Ljubljani zbrali bolniki, njihovi sorodniki, sorodniki darovalcev, strokovna in politična javnost iz vse Evrope, da bi se uahvalili vsem darovalcem, podprli vse bolnike in vzbudili v soljudeh čut za nesebičnost, nepridobitnost ter pomoč sočloveku v stiski. Organizatorji: Slovenija-transplant, Slovensko društvo Transplant ([email protected]), ZDLBS ([email protected]), druge zdravstvene organizacije in združenja v sodelovanju s Svetom Evrope in Evropsko komisijo.
Častni pokrovitelj prireditve je Predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk.
Pozdravljeni,
Tega dne so se moji starši tudi odpravili v Ljubljano,da slišijo kaj zanimivega. Namreč dobili so povabilo,da se naj pridružijo. Pred dvema letoma jima je umrl sin(19let) in seveda sta darovala njegove organe. Darovali so namreč starši,saj sam ni bi darovalec,ker na kaj takšnega ne misliš dokler se kaj” ne zgodi”.Zelo smo ponosni in tudi moj bratec bi isto ravnal,da je rešil nekaj življen.
Zanima me ali lahko kako izveš kam so šli darovani organi,koliko je star prejemnik,vsaj nekaj za boljšo počutje?
Hvala in lep pozdrav
Veseli me, da so se vaši starši udeležili prireditve v Ljubljani. BIla je namenjena prav darovalcem oz njihovim družinam. Glede podatkov pa pokličite 01 300 6861, povejte svoj naslov in vam bomo posredovali podatke, ki jih lahko glede na zakonsko omejitev. Lepo vas pozdravljam, Danica Avsec
Forum je zaprt za komentiranje.