10-dnevno mirovanje v hipoksičnem okolju (vesoljske raziskave)..Prosim za nasvet!
Pozdravljeni,
se že vnaprej opravičujem, če sem temo postavila v napačen forum..nisem prepričana, kam ravno spada tole, ker sem nova na tem forumu.
Letos poteka raziskava, iščejo se ženske med 20 in 40 let, ki bi v sočasnem bivanju v hipoksičnem okolju (z zmanjšanim deležem kisika, na simulirani nadm. višini 4000 m) 10 dni neprekinjeno ležale v postelji. Je kdo že sodeloval v taki raziskavi oz. ve kaj o tem? Lani so namreč potekale iste raziskave, le da so bili preiskovanci moški, letos pa ženske. Za kakršnekoli informacije bom zelo hvaležna!
Moji glavni vprašanje sta, kakšne so lahko posledice 10-dnevnega mirovanja v takem okolju? Koliko časa telo potrebuje, da se vrne v prvotno stanje? Sem športnica, redno tečem in me zanima če bi se lahko v kratkem vrnila nazaj k teku (če bom seveda sploh šla v to).
Sem precej skeptična oseba, vendar je dobro plačano in denar bi še kako prišel prav v tem trenutku. Sem že brala nekaj o tem na internetu, ampak bi vseeno bila zelo hvaležna za kakšno strokovno mnenje in mnenje koga, ki je to že poskusil.
Hvala in lep pozdrav!