Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Ortovital, Center za ortopedijo in regenerativno medicino 1.Ruptura tetive supraspinatusa preko celotne debeline z retrakcijo.

1.Ruptura tetive supraspinatusa preko celotne debeline z retrakcijo.

Spoštovani.
Stara sem 65 let in imam težave z desno
ramo.
Danes sem dobila izvid MR ARTROGRAFIJA
AC sklep je blago degenerativno spremenjen.
Ruptura tetive supraspinatusa z retrakcijo za okoli 2,5 cm. Ruptura se širi nekoliko nazad na sprednji del tetive infasprinatusa. Mišica supraspinatusa je atrofična in obsega 60% svoje lože. V njej je blaga maščobna Infiltracija – Goutallier tip 1-2.
Brez znakov za poškodbo tetiv subskapularisa in te res minor.
Popolna ruptura tetive dolge glave biceps.
Glenoidni labrum je ohranjen.
Defektov sklepnega hrustanca ne vidim.
Signal prikazane kostnine je v mejah normalnega.
MNENJE:
Ruptura tetive supraspinatusa preko celotne debeline z retrakcijo.
Popolna ruptura tetive dolge glave biceps
Prosim za vašo pomoč če mi lahko razložite stanje moje rame in možnosti zdravljenja.
V pričakovanju vašega odgovora se vam vnaprej zahvaljujem.

Spoštovani,

v izvidu navajajo popolno raztrganino kite mišice supraspinatus (zgornje mišice rotatorne manšete) s skrčenjem mišice ter popolno raztrganino kite dolge glave dvoglave nadlahtne mišice desnega ramena.

Če je mišica supraspinatus še ohranjena, če ni skrčenje mišice (pre)veliko in če vam vse skupaj povzroča težave, priporočam artroskopsko operativno zdravljenje. To mora bit opravljeno res hitro, najkasneje v nekaj mesecih.

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

New Report

Close