Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje Arhiv Zdravstvo 1 ledvica

1 ledvica

Pri 6ih letih sem bil operiran zaradi pocene vranice. Polovico so mi odstranili. Zdaj imam 28 let. Prejsni petek 12.9.08 sem imel nesreco s kolesom. Ker me je v ponedeljek zacelo boleti pod rebri sem sel po napotnico in na urgenco v KC. Tam so mi cisto po naklucju na ultrazvoku ugotovili, da imam samo 1 ledvico.
Zdravniki so rekli, da je mozo da sem se rodil brez 1 ledvice oz. so mi takrat ko so mi odstranili vranico nekaj “zafusali” in je leva ledvica odmrla. ???
Ker leva ledvica lezi direktno pod vranico, mislim, da bi mi morali takrat ko sem bil operiran napisati v zdravstveni karton, da leve ledvice ni. Oz. ce je pa bila, so jo zaj…. in s tem tudi mene, ker do sedaj tega nisem vedel.

Vprasanja:

1. Zanima me, ali lahko uvedem kak postopek(tozba) proti bolnisnici, kjer so mi to naredili? V zdravstvenem kartonu, namrec nic ne pise da imam samo 1 ledvico. Zaradi tega, sem si posledicno naredil precej vec skode, kot bi si jo, ce bi vedel, da imam samo 1 ledvico.

2. A je res, da sem zdaj dejansko invalid(ne vem katere stopnje)?

3. Kje dobiti informacije in nasvete, cemu se moram zdaj izogibati, kaj ni dobro ledvice in kaj je . . .

Hvala za odgovore

A ima kdo kontakt od kaksnega sportnega zdravnika?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close