Poskusi izločiti ogljikove hidrate, oziroma recimo jej kruh le za zajtrk. Kosilo sestavi iz mesa in zelenjave, za dopoldansko in popoldansko malico vzemi sadje ali jogurt, za večerjo pa kakšna skleda solate, hrenovka (brez kruha, lahko pa s solato), kaj takega, pustega. Izogibaj se alkoholu in sladkim pijačam in če se le da, pojdi vsak dan ali vsak drugi dan za kakšno uro na hiter sprehod.
Prve tri dni je najhuje, potem je lažje, sploh ko vidiš prve rezultate ne tehtnici. Srečno!
Pa še forum Hujšanje si oglej.
Evo, jaz sem doktorirala iz diet. Lahko ti povem, da mi je najbolj koristila dieta, ki so mi jo predpisali zdravniki. Hujšala sem ravno 1 kg/teden in so zdravniki rekli, da je to o.k. Ne spomnim se točno kaj sem jedla, vem pa, da sem bila presenečena, ko sem na jedilniku zagledala kos sladice enkrat na teden in nasploh, vse kar sem sicer jedla. Edina sprememba je bila KOLIČINA. In bi rekla, da so ti tudi predhodnice to svetovale. Jaz sem se najbolje počutila na takšni dieti, nič sfrustirirana, ker sem si privoščila vse. Zraven je bilo par nasvetov, tipa: vedno jesti ob istem času, 2x na teden rekreacija, jesti počasi itn. Srečno.
Jaz imam čist napačen odnos do hrane in to vem, jem ko sem tečna, jem prvič šele ob 17 uri, pa do 21 še ene dvakrat, jem veliko količinsko, pa imam posledično težave z želodcem in tudi postavo alla hruška zgoraj drobna trebuh počasi že puhti v slonovsko rit in še bolj gravžy bedra in svinčene noge.
Hm, kdaj bom s tem nehala; ne vem, upam da zelo kmalu, diete pa zagotovo niso zame ker ne prenesem da mi nekdo diktira kdaj in kaj jesti, ker če bi mi pisalo v jedilniku pest sliv ob 11, bi jaz takrat glih jedla banane, ali pač…
Ravno danes, ko se je govorilo o hujšanju z luno, sem bila že cel dan neznansko lačna…za znoret….
TUdi take smo.
Prvi teden, ko boš začela hujšati, ti bo šlo sigurno dol več kot 1kg. Potem pa ne smeš obupat, tudi če bo šlo kakšen teden samo 20dag, bo šlo pa naslednji teden več. Močno priporočam tudi aerobno redno vadbo vsaj pol ure na dan, potem ko boš pa že shujšala, pa vsaj 3x tedensko, ker boš drugače vse nazaj dobila. Samo s hrano je težko shujšati, še težje pa je potem težo obdržati.
Se strinjam s samo1. Najprej izloči vso pijačo razen vode in nesladkanega čaja, kave. In gibanje uro na dan. Čas ne bi smel biti izgovor, ker gibanje lahko mimogrede povečaš (stopnice namesto dvigala, peš v trgovino, par postaj prej izstopiš z busa…).
KO se tega navadiš, pa zmanjšaš npr. sladice. KO se spet tega navadiš in ti postane samo po sebi umevno, pa spet naslednji korak. Vsekakaor pa ne hiteti in delaj step by step. Jaz se nobeni hrani ne bi apriori odpovedala, bi si pa npr. pomfri privoščila namesto 1x tedensko recimo 1x mesečno:) Meni bi bila ciljna izguba npr. minus 1-2 kg mesečno.
Želim ti veliko volje, če boš pa šla počasi, je pa niti ne potrebuješ toliko:)
LP
jaz bi pa sam nekaj pripomnila: ne si zadajat takih TEDENSKIH ciljev.
verjemi, jaz sem sprobala že VSE… in najbolj patetično je bilo, ko sem si delala jedilnik za en teden vnaprej. naredila sem si razpredelnico 5-ih obrokov, zraven pa še pripisala kalorije… in vzporedno sem si naredila še program vadbe ter izračunala, kakšna je poraba oz. koliko kalorij na dan sem izgubila…
ti povem, da sem zdržala samo dva tedna… pol mi ga je pa začelo rolat… in po moje od psihe nisem shujšala več kot pol kile na teden – se pravi max. 2 kili na mesec…
ampak kot sem že rekla: to je blo tudi vse… ker enostavno nisem mogla več tak nadaljevat. pol sem pa HUJŠANJE za nekaj časa opustila, da sem si nabrala malo moči. skoraj bi se že vdala v usodo…
in danes ne bom rekla, da sem zadovoljna, ampak brez diet, brez odpovedovanja, brez nekih groznih naporov, sem v 5-ih mesecih izgubila dobrih 8 kg.
ja, ja… ni veliko, je pa ZA ZMERAJ! V to sem prepričana, in to zato, ker se v vsem tem času nisem ničemur odpovedala in hujšam še naprej…
IN ME NE BRIGA, KOLIKO NA DAN, TEDEN, MESEC,… samo da so dobro počutim
več o tem na forumu: NIČ NI Z MANO
LP…
Kako shujšati oziroma kako se pravilno prehranjevati imaš na raznih kuharskih portalih malo morje razlag in receptov.
Glavno je, da se izogibaš raznim skadkarijam…skratka preprosto glej na kalorije, katere so navedene na embelaži.
Malo za “motivacijo”. Slab košček čakoladne tablice (100g) vsebuje cca. 200-300 kalorij….V 10 minutah teka porabiš slaaabih 100 kalorij 🙂
Dejansko je vse v tem da samo če boš manj jedla ne boš veliko naredila…gibat gibat gibat…med vadbo moraš prebijati zelo visok pulz, da pride do efekta (pozabil kaj se točno zgodi, vendar po domače povedano…takrat se maščoba zmanjšuje)….
Zdravo
Pomoč pri hujšanju ; http://www.hujsanjebrezlakote.si
L.p.
Sem vam povedala 5 na dan!
Zajtrk med 7 in 9uro- kaše
čez 3 ure in pol sadje
med 12 in 14uro kosilo (juha, meso, priloga, zelenjava)
čez 3 ure in pol sadje
ob 18 večerja (brez mesa) riž, priloge, kaše, zelenjavne juhe…
lahko se najeste do SITEGA!!!
držite se reda in jedi in shujšali boste 1kg na teden.
Iz prehrane črtate moko, izdelke iz moke, testenine, slaščice.
Zakaj ne poizkusite, ker je res simpl, sama sem po tej “dieti” shujšala že 5kg, prej sem se pa ves čas pobijala s temi odvečnimi 15kg.
Srečno!