Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja babica se naprej ali vrtec Odgovori na: babica se naprej ali vrtec

Babica sem in mislim da sem kar v redu. Veliko sem delal z vnuki, lotevala sem se stvari, za katere sploh nisem vedela, da jih znam. Prepevali smo pesmice iz moje mladosti, učila sem se tudi novih. Brali pravljice, še več smo si jih kar sami izmislili, tako da imam sedaj kar celo zbirko unikatnih pravljic, ki vam jih bom morda kdaj napisala . Naučila sem se slikati, na steklo, na svilo, vlivati, modelirati in še in še. Vendar moram priznati, da so vnuki dobili veliko, še več pa jaz. Na ta način sem si našla kar precej hobijev. Še najboljše, kar babice lahko dajo vnukov pa mislim da je to, da z njimi veliko govorijo, kar počnejo počnejo z vnuki, čeprav je po “delu” recimo kuhanju, paniranju, pomivanju, pečenju, potrebna generalna.

No, da ne bo zamere, dedi je počel isto z njimi, jih vozil na okrog, se sprehajal in tako po moško prispeval.

To je vse lepo in prav, toda drage mlade mamice, če le gre naj vaš malček odhlače v vrtec, zdi se mi najbolj primerno okrog tretjega leta, če pač gre, če ne mu ne bo čisto nič manjkalo tudi pred tem. Babicam, mamam, dedijem, atam, pa bo še vedno ostalo kar veliko uric, ki jih lahko na različne načine preživijo skupaj. Verjemite, da nam malo starejšim ne manjka domišljije, pa tudi malo na otročje nam že gre, zato smo res za skupaj.

Vsem prav lep pozdrav !

New Report

Close