fbpx

Zgodba, ki vas potegne v globine duše

Novice

Roman je intimni dnevnik Marinke, ki izgubi službo in nenadoma ne ve več, kako naprej.

Podeljena je bila prva prestižna nagrada modra ptica 2012 za najboljši roman za odrasle. Prejela jo je Stanka Hrastelj za mojstrski prozni prvenec z naslovom Igranje. V konkurenci s tudi že uveljavljenimi pisateljskimi imeni je prepričala žirijo z zgodbo, ki bralca na mah potegne v globine duše.

93B8051C-8DDB-11E1-99C7-4FAE65B94067

Roman je intimni dnevnik Marinke, čedne in nadarjene ženske pri tridesetih, ki izgubi službo in nenadoma ne ve več, kako naprej, saj ima vse preveč prostega časa. Čas porablja za gledanje filmov in raziskovanje družinskega drevesa, a kmalu postane jasno, da je to ne zadovoljuje.

C0674E56-8DDB-11E1-B36D-4FAE65B94067Ima ljubečega moža in vse je v redu, pa nič ni v redu. Druži se z ljudmi, ki ji niso blizu, prej celo zoprni. Službo si poišče pri reviji za ženske Dolcevita, kjer naj bi pisala seksi zgodbice in si ustvarila ime. Vendar ni vse tako, kot si je predstavljala, in se ji vse skupaj že upira.

Ne more ne spati ne vstati. Vse bolj se izgublja v vrtincih vročičnih čutenj in zaznav. Čuti, da je opazovana, sliši glasove in strah jo je ljudi.

Sprva se pretvarja, da je vse normalno, potem pa to »normalnost« vse težje igra. Vse težje tudi živi sama s sabo. Bo zmogla obstati na zlati sredini in misliti na nič?

Iz vse te goste snovi je Stanka Hrastelj spletla zgodbo o vsakem izmed nas. Radi bi polno živeli, pa se ne spustimo z vajeti. Nihče ne ve, kje je tisti rob, preko katerega vrnitev ni preprosta, če sploh je …

Zgodba, polna hlastnih zamahov v življenje in svet okoli sebe, se bere tekoče in prebere na dah.

Urednica Nela Malečkar takole priporoča knjigo: »Medtem ko glavna junakinja igra normalnost, se pisateljica igra z besedami tako mojstrsko, da užitek branja ni skrit le v vsakem stavku posebej, ampak tudi med njimi.«

Osebno spoznajte avtorico Stanko Hrastelj! Pridružite se ji na turneji po slovenskih knjigarnah. Urnik predstavitev si lahko ogledate TUKAJ.

Več o knjigi na http://www.mladinska.com/igranje/domov

Oglasno sporočilo
     


Sledite nam