Začenjamo Mesec aktivnosti za zdravje

anonimni uporabnik, 07. april 2016
Ostalo

Ob poplavi zdravih nasvetov in raziskav, med katerimi ena potrjuje in druga zavrača isto priporočilo, je človek zmeden.

Danes je svetovni dan zdravja in z današnjim dnem na Med.Over.Net začenjamo mesec aktivnosti za zdravje.

Iz zime smo skočili z akcijo 40 dni brez alkohola, ki je prevetrila odnos do čezmernega uživanja alkohola. S pomladjo pa prihaja čas, ko se sprašujemo, kaj lahko sami naredimo za svoje zdravje in ali je vse, kar počnemo, v resnici tudi zdravo.

Ob poplavi “zdravih” nasvetov in raziskav, med katerimi ena potrjuje in druga zavrača isto priporočilo, je človek zmeden. V tej zmedi se lahko obrnete na svojega zdravnika in hkrati razvijete način, da poslušate svoje telo, zaupate ožjemu krogu ljudi, se ne ozirate preveč na “zadnja” priporočila in uporabite zdravo kmečko pamet, kot so starejši ljudje pogosto rekli.

tek-beljakovine

V tem mesecu pripravljamo več člankov, v katerih zbiramo preverjene nasvete, ki delujejo, opozarjamo na pomembne dejavnike, ki krepijo zdravje in poskušamo najti način, kako  čimveč ljudi vzpodbuditi, da se začnejo bolj odgovorno obnašati do svojega telesa.

Ali ste vedeli, da ima človeško telo potencial živeti zdravo 116 let?

Vabljeni k prebiranju vsebin na Med.Over.Net in izvedeli boste še veliko več. Izkoristite mesec aktivnosti za zdravje in vpeljite nekaj dobrega v svoj vsakdan.

[see url=”https://med.over.net/clanek/pretresljiva-izpoved-imam-milijone-a-zdravja-si-ne-morem-kupiti/”]Pretresljiva izpoved: » Imam milijone, a zdravja si ne morem kupiti»[/see]

Za začetek lahko upoštevate:

1. Preden skočite iz postelje, se pretegnite.

Rahlo iztegnite roke in noge v vse smeri. Ne iztegujte se do konca, ne pokajte sklepov. Zavrtite stopala v gležnjih, zapestja in vrat. Zvijajte se kot mucka, bodite malo nežni in nagajivi. … Šele nato je čas, da vstanete in odbrzite po opravkih.

2. Pred spanjem ne glejte televizije in ne uporabljajte telefona.

Vemo, v današnjih časih je to skoraj nepredstavljivo. Ampak telo potrebuje čas, da se umiri. Razburljive novice iz TV ekrana in elektronska pošta, ki vas opozarja na to, kaj vse ste zamudili, ne pripomore k dobremu spancu, prej nasprotno. Četudi boste zaspani, boste še vedno premlevali vtise. Ne pozabite, vse vas bo počakalo. Zato si zvečer privoščite uro ali dve brez nepotrebnih šumov in slabih novic.

3. Dihajte

Zdi se samoumevno, da človeško telo za svoj obstoj potrebuje zrak. Ampak njegova kakovost in količina sta komponenti, pri katerih nam kar dolgo prizanaša. Ne pozabite, da dolg počasen vdih s celimi pljuči in še daljši izdih prinašata potrebne snovi v naše telo, hkrati pa ga sproščata. Sprostitev je ključna za vse, ki živijo pod stresom, to pa je tri četrtine ljudi.

logo_zavod_vse_bo_v_redu_triglav

Projekt Mesec aktivnosti za zdravje podpira Zavarovalnica Triglav d.d. Še več zanimivih zgodb in koristnih nasvetov s področja zdravega življenja si preberite na portalu Vse bo v redu.

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,480
30.03.2024 ob 10:27
297,655
29.07.2024 ob 22:22
113,027
29.07.2024 ob 17:00
Preberi več

Več novic

New Report

Close