Vsi zobje na 4 vsadkih v samo enem dnevu

anonimni uporabnik, 31. oktober 2017
Ostalo

Nadomestitev vseh zob v čeljusti z uporabo štirih vsadkov, popolna rešitev za posameznike, ki so izgubili vse svoje zobe.

ordinaciji Rotim vam poleg vrste storitev, ponujamo tudi nadomestitev vseh zob v čeljusti z uporabo štirih vsadkov – popolna rešitev za posameznike, ki so izgubili vse svoje zobe ali nosijo snemljivo protezo. Tehnika je odlična rešitev tudi za posameznike z majhno količino kosti, ki je potrebna za vgradnjo vsadkov, pri katerih klasična protetična implantologija ni mogoča. Gre za sistem, zasnovan na namestitvi štirih vsadkov v čeljust, na katere se s pomočjo posebnih nadgradenj fiksira hibridni mostiček še isti ali najpozneje naslednji dan.

Zakaj izbrati to metodo?

Predvsem je treba poudariti, da vam lahko s pomočjo te metode v samo enem dnevu povrnemo lep in naraven nasmeh. Okrevanje je kratkotrajno, poseg pa se izvaja z lokalno anestezijo. Po posegu se namesti začasni hibridni mostiček, kar pomeni, da se še v istem dnevu vrnete domov z novimi zobmi.

Digitalni ortopan pacientke, ki smo ji po analizi CBCT-posnetka ponudili hibridni mostiček na štirih vsadkih v spodnji čeljusti. Oglejte si končni rezultat.

Kako poteka postopek?

Prvi korak je prihod v ordinacijo, nato posvet in pregled pri oralnem kirurgu, ki sta brezplačna. Po kliničnem pregledu in analizi CT-ja (tridimenzionalnega posnetka čeljusti) se oralni kirurg odloči, ali ste primeren kandidat za vgradnjo. Brez CT-posnetka ni mogoče ugotoviti, ali ste primeren kandidat ali ne.

Postopek se začne z lokalno anestezijo, ki je enaka kot tista, ki jo dobite, ko vam zobozdravnik popravlja ali izpuli zob. Dva vsadka se vgradita v sprednji del čeljusti, druga dva pa pod kotom 45 stopinj bližje zadnjemu delu čeljusti, kar omogoča uporabo daljših vsadkov.

Isti dan popoldne ali najpozneje naslednji dan se na vsadke fiksira začasni hibridni mostiček. Osebje vam bo dalo točna navodila za higieno, da boste za svoje nove zobe lahko čim bolje skrbeli. Nekaj naslednjih dni boste morali jesti hladnejšo in lažjo hrano ter jemati protibolečinska zdravila. Po sedmih do desetih dneh se boste vrnili na kontrolo, kjer vam bo oralni kirurg odstranil začasni mostiček in preveril vsadke ter nato mostiček spet fiksiral. V tem obdobju in pozneje, ko boste dobili fiksni nadomestek, je najpomembnejša oralna higiena. Med potekom tega postopka pacientom nekajkrat pokažemo pravilne tehnike ščetkanja in uporabe medzobnih ščetk ter zobne prhe. Ne pozabite: zdravi boste ostali, če bodo zdrava tudi vaša usta.

Na kontrolo prihajajte redno. Po treh do šestih mesecih bomo izdelali končni trajni nadomestek, pri izdelavi katerega bomo veliko pozornost namenili estetiki. Za paciente je zelo pomembno, da ves čas od vgradnje vsadka in v času izdelave končne protetične rešitve v ustih nosijo začasno rešitev, ki omogoča normalno funkcioniranje v zasebnem življenju.

Vsem pacientom zagotavljamo kakovost izdelave, zato stojimo za vsakim posegom, ki ga opravimo. Dajemo doživljenjsko jamstvo na oba sistema vsadkov, s katerima delamo, na protetične nadomestke pa vam dajemo petletno garancijo, če vsaj enkrat letno pridete na redno kontrolo in čiščenje.

Izbirate lahko med dvema sistemoma vsadkov:

 

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,443
30.03.2024 ob 10:27
296,852
26.04.2024 ob 14:20
112,980
26.04.2024 ob 17:17
Preberi več

Več novic

New Report

Close