Vse, kar morate vedeti pred domačo uporabo IPL-naprave za odstranjevanje dlačic

anonimni uporabnik, 04. december 2017
Ostalo

Ne gre za čudežno napravico, ki jo uporabite enkrat in nato nanjo pozabite. Ker imajo vaši lasni mešički individualen ..

Sodobna ženska je samozavestna in uspešna. Rada je lepa, urejena in naredi veliko stvari, da bi se počutila dobro in lepo v svoji koži. Ena izmed teh stvari je tudi skrb za lepo in gladko kožo, brez neželenih dlak. Roko na srce, britje nog in podpazduhe se zdi kot Sizifovo delo, saj nam do popoldneva dlake že spet pokukajo na plan. Tudi voskanje, odstranjevanje z depilatorji in druge metode ne dajejo trajnejših rezultatov.

Do prihodnjega poletja so lahko vaše noge in pazduhe svilnato gladke, bikini predel pa brez strnišča. Ne nekaj dni, ampak do nadaljnjega! Skupen čas, ki ga boste vložili v ta rezultat, pa je manj kot dve uri, saj posamezni tretma ne zahteva več kot 15-20 minut vsakih 6 do 8 tednov. Si sploh lahko predstavljate, da se nadležnih dlačic lahko dolgotrajno zares znebite in to v udobju svojega doma? Kadarkoli ustreza vam, brez usklajevanja terminov s salonom, vožnje, slabe volje zaradi gneče na cesti ali parkiranja. Sliši se skorajda neverjetno, pa vendar je resnično. S Philips Lumea Prestige ne boste nikoli več v zadregi, če boste načrtovali sprostitev v savni ali izlet na morje. Vaša koža bo gladka in mehka, brez vraščenih dlačic.

Če iščete dolgoročno učinkovito rešitev, da se znebite telesnih dlačic, je aparat IPL za odstranjevanje dlak v intimi lastnega doma prava rešitev za vas. Gre za napravo, ki se je na trgu pojavila pred nekaj leti in obljublja pravi čudež. Odpravi namreč neželene telesne dlačice in vas razbremeni dragih obiskov salona. Philips Lumea Prestige  je preprosta za uporabo, še posebej, ker je lahko tudi brezžična. Priloženi so štirje ergonomski nastavki, ki omogočajo najboljše rezultate na različnih delih telesa.

1. Kako delujejo IPL-aparati?

Če primerjamo IPL in lasersko metodo odstranjevanja (najpogosteje uporabljeni metodi), je pomembno, da razumemo razliko. Obe metodi za odstranjevanje uporabljata moč svetlobe, razlika je v tem, kakšna je dolžina teh valov. Če nekdo omeni laser, na kaj pomislite? Na žarek rdeče žareče svetlobe. Tako je. Na en intenziven žarek. Tako je tudi pri laserski tehniki odstranjevanja dlak, da žarek zajame posamezno dlako oziroma dlačni mešiček, ki ga uniči, dokler se ta čez nekaj let spet ne obnovi. Pri tehnologiji IPL (Intense Pulsed Light) pa gre za nežnejše svetlobne utripe, ki hkrati obdelajo večje področje, a sežejo tudi vse do korena dlake, s čemer jo le uspava. Posledično se rast in število dlak na vašem telesu postopoma zmanjšujeta.

2. Če želite rezultate, morate biti dosledni

Ne gre za čudežno napravico, ki jo uporabite enkrat in nato nanjo pozabite, kar velja tudi za laserje. Ker imajo vaši lasni mešički individualen cikel rasti, morate postopek na začetku, prvih tri do pet tretmajev oziroma dokler vaše dlačice še rastejo, ponavljati vsaka dva, nato pa na šest do osem tednov, da povečate potencial in zajamete čim več dlačnih mešičkov. Dlačice morate namreč ‘ujeti’ v fazi rasti, saj svetloba IPL na starejše dlake ne deluje. Vztrajnost se torej izplača!

3. Ali je IPL-metoda primerna za vse barve dlačic in tipe kože?

Aparat je učinkovit pri raznolikih barvah dlačic in tipih kože. Uporabljate ga lahko pri naravno svetlih, rjavih in črnih dlačicah ter pri odtenkih kože od zelo svetle do temno rjave. Kot velja tudi za druge naprave IPL, aparata Philips Lumea ni mogoče uporabljati za odstranjevanje belih/sivih, zelo svetlih ali rdečih dlačic, prav tako ni primeren za zelo temno kožo. Razlog se skriva v visokem kontrastu, ki je potreben za razlikovanje kožnega pigmenta in pigmenta v barvi dlak. Philips Lumea ima pet nastavitev in jasna navodila za vsak tip kože in dlak, prav tako pa navodila vsebujejo tudi priročno lestvico, ki se vam pomaga odločiti ali je Lumea prava izbira za vas.

4. Kako se lotite postopka odstranjevanja?

V skladu s svojim tenom kože in barvo dlak izberete ustrezno nastavitev. Kožo najprej temeljito očistite in natančno pobrijete ter nato osvetlite vsa področja, kjer bi se radi znebili neželenih dlačic. To storite le enkrat na vsakem predelu kože z enim postopkom, saj večkratna osvetlitev istega mesta ne izboljša rezultatov, kvečjemu vašo kožo izpostavi morebitni rdečici.

5. Kdaj so vidni prvi rezultati?

Če ste neučakani, lahko hitro sledi razočaranje, saj po prvih tretmajih ne boste opazili drastične spremembe, vsekakor pa bo vidna majhna razlika. Večje spremembe so opazne po obdobju treh tretmajev s Philips Lumea Prestige, torej po enem mesecu in pol od prve uporabe. Vaše noge bodo bolj gladke, celo do 92 % manj poraščene in dlje časa vam ne bo treba briti pazduh. Objektivne raziskave so potrdile bistveno zmanjšanje poraščenosti že po 3 tretmajih, opravljenih v dvotedenskih razmikih, po katerih je bila koža že neporaščena in posledično gladka. Za ohranjanje svilnato gladke kože so potrebne ponovitve tretmajev vsakih 6 do 8 tednov tudi v nadalje, odvisno od tega, kako hitro vam rastejo dlačice in koliko časa že uporabljate Lumeo.

6. Ali Lumea trajno odstrani dlake?

Zaradi normalnega cikla rasti dlak se IPL-tretmaji izvajajo v več serijah, kar pomeni, da razlike ne boste opazili po prvi uporabi. Dlake, ki so bile ob prejšnjem tretmaju v fazi počivanja, bodo zdaj lahko v fazi rasti. Zato odstranjevanje dlak z laserjem v salonu, kot tudi ob domači uporabi IPL, ne zagotavlja trajnih rezultatov, a če tretma z Lumeo ponavljate na 6 do 8 tednov, bodo dlačice vse redkejše, svetlejše in tanjše, dokler sčasoma ne nehajo rasti, vi pa morate tudi v nadalje tretma kljub temu ponavljati, odtlej na 8 tednov.

7. Za katere dele telesa je Lumea primerna?

Aparat Philips Lumea lahko varno uporabljate ne le na rokah in nogah, temveč oz. predvsem tudi na občutljivih predelih telesa, recimo pod pazduhami in na predelu bikinija, pa tudi na obrazu.

8. Lahko IPL-metodo uporabljajo tudi mladostniki ?

Dlake so pri mladih ljudeh pogosto vir težav s samozavestjo. Zaradi zadrege se tako izogibajo nošenju odprtih oblačil in se počutijo nelagodno v določenih situacijah. Možnost uporabe tehnologije IPL obstaja, vendar je boljše počakati do 18. leta, ko se ustavi razvoj, v primeru uporabe, pa naj bo ta v prisotnosti skrbnika. Dermatologi so glede tega vprašanja precej deljeni, zato enotnega odgovora ni.

9. Jesenski in zimski čas sta najboljša izbira za začetek

Najboljši čas za odstranjevanje dlak z metodo IPL je jesen oziroma ko vaša polt ni zagorela. Naprava deluje najbolj učinkovito, ko je kontrast med temnimi dlačicami in svetlo poltjo največji. Dobra plat jesenskega in zimskega časa je tudi, da nam ni treba biti pozoren na to, ali je bila oz. ali bo predel, ki smo ga urejali z IPL, prejšnji ali naslednji dan na soncu, saj to namreč odsvetujejo.

10. Dobra novica – med tretmaji IPL se lahko brijete!

Ne samo lahko, pravzaprav se med tretmaji morate briti. Najboljše je, da se pobrijete na dan tretmaja ali tik pred tem. Postopek odstranjevanja dlačic z IPL je namreč manj učinkovit, če se svetloba ustavi že na dlačicah, ki kukajo na plano, saj svetloba tako težje ali celo ne prodre do dlačnih korenin.

11. Izogibajte se puljenju in voskanju po tretmaju

Po obravnavi z napravo IPL je primerno le britje. Ostale metode niso priporočljive, saj potegnejo dlake iz mešička in ovirajo proces IPL.

12. Ali je postopek boleč?

Na dražljaje se vsi odzivamo drugače, največkrat pa uporabnice občutek ob tretmaju, tudi tiste z občutljivo kožo, opisujejo kot neboleč, le malce topel. Za začetek uporabite najmanjšo ‘jakost’ naprave IPL, ki pravzaprav ne označuje moči svetlobe, temveč razliko med tenom kože in barvo. Če je občutek prijeten, moč svetlobe počasi stopnjujte. Vsekakor je pred uporabo naprave Philips Lumea najbolje preveriti tabelo, kateri tip kože in barva dlak sta primerna za odstranjevanje dlačic z IPL. Tretma nikakor ne sme biti pekoč, kaj šele boleč. Če se ob delovanju IPL-naprave počutite neprijetno ali občutite bolečino, zmanjšajte intenzivnost svetlobe.
Najnovejša Philips Lumea Prestige ima tudi senzor SmartSkin, ki s preprostim pritiskom na gumb izmeri primerno stopnjo za prav vsak predel kože, ki se ga boste lotili. In pozor – tekom leta se ten kože glede na zagorelost spreminja, zato nikar vedno ne uporabljajte enake jakosti – vsakokrat ga prilagodite posebej glede na ten kože.

13. Uporabite sončno kremo

Ta točka velja za sončne dni. Toliko pomembneje je, da predel, ki ste ga urejali z IPL, še dodatno zaščitite pred soncem, saj je po posegu koža bolj občutljiva. Seveda pa lahko vedno oblečete tudi hlače.

14. Izogibajte se parfumom, dezodorantom, savni in tuširanju z vročo vodo

Tik pred tretmajem naj bodo predeli, kjer boste opravili tretma, ‘hladni’. Nege torej ne izvajajte tik po savni, športnih aktivnostih, vročem tušu in podobno. Obenem pa velja tudi, da se 24 ur po tretmaju z IPL-metodo na izpostavljenih mestih izogibajte parfumom, dezodorantom, savni in vročemu tušu, skratka vsemu, kar lahko kožo dodatno draži, saj je po postopku bolj občutljiva. Naslednji dan raje uporabite naravni dezodorant.

15. Da, metoda je preprosta, varna, neboleča, in učinkovita!

Metodo so več kot 20 let razvijali strokovnjaki s področja dermatologije, zato je Philips Lumea varna, učinkovita, priročna in hitra. IPL je tehnologija, ki se uporablja že od leta 1997. V tem času ni bil zabeležen noben stranski učinek ali škoda ob dolgoročni uporabi. Kot je v navadi pri vseh napravah za nego kože, je pomembno, da uporabljate napravo v skladu z uporabniškimi navodili.

Zakaj bi izbrali Philipsovo Lumeo?

Prednost Lumee je ravno v tem, da lahko tretmaje opravimo doma, kar je bolj udobno, poleg tega pa dolgoročno prihranite precej denarja – in  časa. Lumea je bila predmet kliničnih testiranj na preko 2000 ženskah z dokazanimi rezultati in omogoča neboleč in učinkovit tretma brez vraščenih dlačic, rdečice in mozoljčkov. Najnovejši model Philips Lumea Prestige deluje tako žično kot brezžično, s čimer lažje dosežete težje dostopne predele, prav tako pa s štirimi nastavki, ki so ergonomsko prilagojeni različnim predelom – za večje površine (noge, roke, trebuh), za obraz z UV-filtrom, za linijo bikini in pazduhe – poskrbi za udobnejši in bolj učinkovit tretma.

Philipsova Lumea zagotavlja do 250.000 svetlobnih utripov, brez menjave sijalke in drugih stroškov, kar zagotavlja kakovostne tretmaje vrsto let – okoli 20, če jo uporabite za tretma celega telesa. Torej je Lumea dobra izbira!

Upamo, da smo vam pomagali do novih informacij in bo odločitev za tehnologijo IPL pri odstranjevanju dlačic zdaj lažja!

 

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,460
30.03.2024 ob 10:27
296,865
11.05.2024 ob 00:31
112,987
28.10.2022 ob 14:48
Preberi več

Več novic

New Report

Close