Sedežna garnitura – kako izbrati pravo?

anonimni uporabnik, 11. maj 2015
Ostalo

Je primerna za naš bivalni prostor? Bo dovolj udobna? Je to tisto kar iščemo? To so običajna vprašanja, ki si jih zastavljamo pred nakupom sedežne garniture.

Je primerna za naš bivalni prostor? Bo dovolj udobna? Je to tisto kar iščemo?  To so običajna vprašanja, ki si jih zastavljamo pred nakupom sedežne garniture.

Savanna-model2-ambient

Če radi na sedežni garnituri poležavamo, si izberemo tako z širokimi sedišči in obilico blazin, katere po želji razporejamo, tam , kjer nam ustrezajo. Potemtakem visokih naslonjal ne potrebujemo in sedežna garnitura  daje ležeren videz, ki kar kliče, da jo preizkusimo.

_MG_0042-obdelana_street

S premičnimi naslonskimi blazinami si udobje na sedežni prilagodimo kot nam ustreza.

Če pa radi pravilno sedimo in nam je bistvena opora hrbta in glave, potem bo prava sedežna garnitura z ožjim sediščem in višjim naslonjalom. Bolj kot osnovna izvedba visokih naslonjal, je opcija izvedbe z vzglavniki, kar deluje razgibano, saj vzglavnike nastavimo tam, kjer jih potrebujemo.

Za še večje udobje so zelo uporabni tudi relax mehanizmi, kateri nam na želeni poziciji nudijo podporo nog, oporo hrbtišča in glave. Mehanizmi so lahko vključeni v sistem sedežne garniture ali pa samostojno na fotelju. Če si zamislimo še malo več razvajanja, pa izberemo mehanizem na električni pogon, tako z rahlim potiskom na gumb nastavimo položaj sedenja.

Rocco-model-relax-tloris-ambient

Sedežne garniture z vgrajenimi relax funkcijami in prilagodljivi vzglavniki.

Kadar potrebujemo sedežno garnituro, ki ima tudi funkcijo postelje je pomembna kakovost ležišča, predvsem če posteljo uporabljamo za vsakodnevno spanje. V podjetju Žakelj nudijo širok program sedežnih garnitur, ki so namenjene vsakodnevnemu spanju. Sistem ležišča je izdelan na preklop in zelo enostaven za uporabo. Ležišče ki ga izvlečemo se poravna na isto višino kot sedalni del, kakovost vzmetenja je enotna, zaradi posebne izdelave pa sedežna ne bo imela težav s >špranjami> ali drugimi motečimi dejavniki.

Life-le-2-ambient

Kadar potrebujemo več prostora za sedenje so zelo praktični tudi dodatni elementi, kot so na primer počivalniki, tabureji, sedalne vreče. Vse te elemente najdemo različnih oblik in velikosti, kateri se lepo kombinirajo k sedežni garnituri. Poigramo pa se lahko tudi z barvami in ustvarimo mozaik barv in elementov.

IMG_4924_obdelana

Dandanes elementi v prostoru niso več samo elementi, ki služijo svojemu namenu. So nekaj več. Predstavljajo značaj in status človeka. Izbrana oprema, tako pohištveni elementi, kot sedežna garnitura nakazujejo slog  uporabnika. Vse bolj je pomemben design, barvna kombinacija, blagovna znamka…

IMG_4173_obdelana

Ne glede na vse, je bistveno to, da se v svojem prostoru na svoji sedežni garnituri počutimo dobro in si vzamemo čas samo zase …

Več informacij na www.zakelj.si ali tel 04/ 51 70 550, Podjetje Žakelj d.o.o.

Oglasno sporočilo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,460
30.03.2024 ob 10:27
296,865
11.05.2024 ob 00:31
112,987
28.10.2022 ob 14:48
Preberi več

Več novic

New Report

Close