fbpx

Pomoč otroku po samomoru starša

Družina, Kam po pomoč, Odnosi

Kako samomor starša pretrese otrokov svet in kako mu priskočiti na pomoč? Saj takšen dogodek za seboj pusti boleč pečat.

V življenju nič ni samoumevno. Prepogosto trenutki dobijo vrednost šele tedaj, ko dogodki zarežejo v življenje posameznika in za seboj pustijo boleč pečat.

Če je že za odraslega težko sprejeti samomor bližnjega, je še toliko težje se s tovrstnim dogodkom spoprijeti otroku, ki ostaja s številnimi občutji in vprašanji. Kako se spremeni svet doživljanj in čustvovanj otroka po samomoru starša? Kakšna je popotnica, s katero odide v svet in prtljaga, s katero stopa na poti skozi življenje v odnose? Na kakšen način tovrstni dogodek zaznamuje nemočne žrtve in kako jim priskočiti na pomoč, je glavna nit tokratne oddaje. Pogovarjali smo se z gospo mag. Violeto Irgl, specializantko zakonske in družinske terapije.

Vabljeni k ogledu:

Dovolite si izžalovati izgubo in poiskati pomoč sebi in otroku. Vabljeni na forum Za žalujoče po izgubi zaradi samomora, kjer lahko poiščete ali ponudite tolažbo in podporo.


Sledite nam