Pomoč otroku po samomoru starša

Družina, Kam po pomoč, Odnosi

Kako samomor starša pretrese otrokov svet in kako mu priskočiti na pomoč? Saj takšen dogodek za seboj pusti boleč pečat.

V življenju nič ni samoumevno. Prepogosto trenutki dobijo vrednost šele tedaj, ko dogodki zarežejo v življenje posameznika in za seboj pustijo boleč pečat.

Če je že za odraslega težko sprejeti samomor bližnjega, je še toliko težje se s tovrstnim dogodkom spoprijeti otroku, ki ostaja s številnimi občutji in vprašanji. Kako se spremeni svet doživljanj in čustvovanj otroka po samomoru starša? Kakšna je popotnica, s katero odide v svet in prtljaga, s katero stopa na poti skozi življenje v odnose? Na kakšen način tovrstni dogodek zaznamuje nemočne žrtve in kako jim priskočiti na pomoč, je glavna nit tokratne oddaje. Pogovarjali smo se z gospo mag. Violeto Irgl, specializantko zakonske in družinske terapije.

Vabljeni k ogledu:

Dovolite si izžalovati izgubo in poiskati pomoč sebi in otroku. Vabljeni na forum Za žalujoče po izgubi zaradi samomora, kjer lahko poiščete ali ponudite tolažbo in podporo.


Sledite nam