Nasmeh je najlepši nakit

anonimni uporabnik, 13. maj 2016
Ostalo

Vsak človek se rodi z belimi zobmi oziroma ima svojo naravno belino zob. Ta z leti potemni zaradi hrane, pijače, …

Beljenje zob je najpogosteje izvajan lepotni poseg na svetu. Njegova priljubljenost se iz ZDA hitro širi po vsem svetu. Po zaslugi novih tehnologij na podrjočju beljenja zob je hollywoodski nasmeh zdaj dosegljiv tudi v Sloveniji. ordinacijah MOGYdent v Ljubljani in Novi Gorici so specializirani za področje beljenja zob na povsem nov način, brez stranskih učinkov, z dolgotrajno obstojnostjo in izjemnimi rezultati.

Vsak človek se rodi z belimi zobmi oziroma ima svojo naravno belino zob. Ta z leti potemni zaradi hrane, pijače, kajenja, tudi jemanja določenih zdravil. Vsako leto imamo torej malce temnejše zobe. Še posebej se z leti obarvajo medzobni prostori, ki jih ponavadi ne čistimo dovolj oziroma dovolj pogosto.

mogy befaft

Za belino zob je najslabše, če takoj po ščetkanju jemo, pijemo ali celo kadimo. Ko si umijemo zobe, naj nekaj časa v usta ne bi dali ničesar, saj je sveže umit zob bolj dovzeten za pigmentacijo. Morda tudi ni znano dejstvo, da cistrusi oziroma njihov sok precej obarvajo zobe, saj vsebujejo poleg svoje barve tudi sadne kisline, ki najedkajo zgornjo plast sklenine, zob pa se s tem lahko dodatno obarva. Priporočljivo si je zobe naknadno splakniti z mlačno vodo, nikakor pa ni priporočljivo ščetkanje, ki načeto sklenino lahko še dodatno poškoduje. To imejmo v mislih tudi ob uživanju naravnih sadnih sokov, smoothijev idr.

Potrebno je poudariti, da je beljenje zob primerno samo za zdrave in naravne zobe. Beljenje učinkuje samo na naravne zobe, ne pa tudi na zalivke (plombe), zobne vsadke (implantate) in ostale fiksno protetične nadomestke (estetske luske, mostički, prevleke, inlay-i idr.). To je še posebej pomembno, če so le-ti na sprednjih zobeh in se vidijo, ko govorimo ali se nasmejemo.

Ordinacija MOGYdent, kjer opravljajo različne vrste beljenja zob deluje v sklopu Centra zdravja MO-GY, ki letos praznuje jubilej, 25-letnico delovanja na področju zdravljenja z manualno medicino ter preventivno diagnostiko dojk. Poleg beljenja zob pa v ordinaciji opravljajo tudi vse storitve preventivnega, konservativnega in estetskega zobozdravstva, pri tem pa sodelujejo s specialisti različnih panog dentalne stroke. Več informacij na MOGYdent  ali Pearlsmile ali preko telefonske številke 080 12 04.

mogy logo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,443
30.03.2024 ob 10:27
296,852
27.04.2024 ob 00:20
112,980
26.04.2024 ob 21:49
Preberi več

Več novic

New Report

Close