Ko veš, kje najlepši nasmeh dobiš

anonimni uporabnik, 12. september 2016
Ostalo

Za odhod na poseg v tujino se odločajo bodisi zaradi slabih izkušenj s slovenskimi zobozdravniki, dolgih čakalnih dob,..

Zobozdravstveni turizem v današnjem času omogoča bolnikom potovanje v tuje države po strokovne in odlične zobozdravstvene storitve po znatno nižjih cenah. Številni bolniki prepoznajo priložnost in so zainteresirani za reševanje svojih težav z zobmi v sosednji Hrvaški. Za odhod na poseg v tujino se odločajo bodisi zaradi slabih izkušenj s slovenskimi zobozdravniki, dolgih čakalnih dob, pozitivnih mnenj o hrvaškem zobozdravstvu ali nižjih stroškov.

COVER DENTALL2

Verjetno ga ni človeka med nami, ki ne bi dnevno ali tedensko pomislil kam k zobozdravniku. Verjetno je za marsikoga to tudi precej »boleča« tema. Vse več ljudi se odloča za obisk zdravnikov v sosednjih državah, predvsem na Hrvaškem. Včasih so bili predvsem estetski kirurgi tisti, ki so jih obiskovale dame iz Slovenije, danes pa zdravnike vseh strok obiskuje vse več Slovencev. Pred časom smo imeli v uredništvu precej burno razpravo o tem, kam na Hrvaško k zobozdravniku, stomatologu, na beljenje zob, protetiko, v želji, da poiščemo najboljšega.

Glede na opisane težave in želje smo se odločili, da sami raziščemo hrvaški trg, ter izbrali 5 naključnih znank in znancev, ter jih »poslali v boj«. Imeli so precej preprosto nalogo:

  • Vsak izmed njih naj bi obiskal 5 klinik, ki so bile po mnenju bralcev foruma med.over.net najbolje ocenjene
  • Ocenjevali so pristop, strokovnost, čakalne dobe, prijaznost in ustrežljivost osebja. Opremljenost čakalnice in na splošno klinike, niso izpustile, konec koncev se mora človek pri zobozdravniku počutiti dobro.
  • Nato skupaj odločijo in izberejo in pri njih opravijo posege, nekateri zgolj lepotne, drug bolj zahtevne zdravstvene
  • Na koncu podajo končno oceno klinike oziroma ambulante

Verjetno ste že slišali za »mystery shopping«, ki je izredno priljubljen način preverjanja lastnih potencialov. Ta način smo uporabili tudi mi, predvsem zato, da bi bralcem našega portala olajšali izbiro strokovnjaka, ki bo poskrbel za zdravje in nasmeh naših uporabnikov. Upoštevajte, da pacienti med seboj niso imeli stika, ter se na klinikah tudi niso srečali (kasneje boste ugotovili zakaj). Najprej je bilo na vrsti naročanje, kar še zdaleč ni bilo tako preprosto, saj se nekateri niso oglasili na telefon, drugi so predlagali precej pozne termine, tudi po mesec in pol kasneje, v kar nismo privolili, ter takoj eno izmed klinik odstranili iz seznama. V roku dveh tednov je vseh 5 pacientov obiskalo klinike in sprejelo odločitev, kje bi opravili posege.

Povsem presenečeni smo bili nad izidom, saj so se vsi vključeni odločili za isto kliniko.

Prvi razlog, ki so ga navedli je bila čakalnica, tako domača, z omamnim vonjem sivke, nežno svetlobo sveč ter pomirjujočo glasb0 v ozadju, je dajala vtis, da so prišli v wellness center in ne nekam, kjer bodo pravzaprav »trpeli«. Kot drugi razlog so naši skrivni preizkuševalci poudarili, da v čakalnici ni gneče, vsi postopki pa so si sledili natančno, ob dogovorjenih terminih, kar za druge klinike težko rečemo, saj so čakali od 30 minut pa tudi do dveh ur. Tretji in najpomembnejši razlog pa je topel sprejem in pristop zdravnice, ki pričaka z nasmehom, veliko razumevanja. Njena pripravljenost, da pojasni vse podrobnosti postopkov in zdravljenja, ki so čakali naše paciente, ter prednosti in slabosti posameznih odločitev, je bila nekaj, kar potrebuje vsak človek, ki čaka na poseg.

Razkazala jim je tudi laboratorij, kjer »ustvarijo« vse nove zobe, poleg tega pa si lahko s pomočjo računalniškega programa, tudi sami ustvarimo nov nasmeh.

laboratorij

Verjetno vas že močno zanima, katero kliniko so soglasno izbrali naši poskusni zajčki?

Vse poti vodijo v Varaždin, na Polikliniko Dentall.

Odkrito povedano, nad izbiro smo bili precej presenečeni, saj gre za dokaj novo, neznano kliniko. Pa vendar, ko smo si jo ogledali tudi sami, nam je postalo jasno, zakaj.

Vsi so omenjali čakalnico, zato nas je res zanimalo, kaj je tako posebnega v njej. Se strinjate, da je res čarobna, tako mistična, da človeka popelje v nek drug svet, kjer pozabi na to, kaj vse hudega ga čaka.

čakalnica

Za razliko od drugih klinik in ambulant, je sama ordinacija tako velika, na oko smo ocenili da meri nekje med 40 in 50 m2, kar pomeni, da se zdravnici lahko tudi skrijete. Pa vendar, na to ne boste pomislili, saj vas z odgovori pomiri. Celotno osebje klinike je mlado in tukaj veste, da niste le številka na semaforju.

ordinacija 1

In najbolj pomembno, z rezultati posegov in zdravljenj, je bilo zadovoljnih vseh pet pacientov. Nekateri so bili tako presenečeni, ko so jih po 2 dneh poklicali, da so njihovi zobje že nared in pripravljeni, da narišejo nasmeh svojemu novemu lastniku. Se strinjate, da je to naravnost nemogoče? Verjemite nam, da je! Lahko bi vam pokazali tudi slike PRED – POTEM, pa vendar ne želimo kvariti nasmehov. Če pa bi kdo želel videti slike, jih lahko pošljemo, imamo dovoljenje :-).

Nasmeh je najlepši okras človeka in tako tudi naši prijatelji svojega ne skrivajo več. Komu boste zaupali vi, je vaša odločitev, čas pa bo pokazal, če je bila odločitev prava. Mi vemo, kam gremo po nov nasmeh … v Dentall.

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,443
30.03.2024 ob 10:27
296,852
26.04.2024 ob 23:01
112,980
26.04.2024 ob 21:49
Preberi več

Več novic

New Report

Close