Kako izboljšati spolno življenje

Ste med tistimi, ki iščejo izgovore, ko niste pri volji za spolne odnose? Vnesite nekaj novega v vaše življenje in …

Ženske nismo vedno pri volji za spolne odnose, zato se jim želimo izogniti z izgovori.

Vam je kaj znan izgovor: “Dragi, utrujena sem in boli me glava”. Neškodljivi izgovori, s katerimi se izgovarjamo partnerju, ko nismo pri volji za spolne odnose. A nismo samo ženske tiste, ki se izgovarjamo. Izgovore, da bi se izognili spolnim odnosom, uporablja polovica žensk in tudi tretjina moških.

Izgovori, izgovori

Spolna dejavnost pomaga tudi pri imunski odpornosti, v boju proti stresu, zmanjšuje bolečino in krepi vaš partnerski odnos. Če spadate v dve tretjini žensk, izkoriščate prednosti zdravja in sreče le največ enkrat na teden, glede na raziskavo. Vprašanje je, zakaj si ne privoščite več akcije? In kaj lahko storite, da popestrite odnose med rjuhami?

[see url=”http://style.over.net/ljubi-me-grobo/”]Ljubi me … grobo![/see]

»Izčrpana sem«

Najpogostejši izgovor je utrujenost. Odločitev, da si vzamete več časa za spanec, bo sigurno pomagala, za dobro počutje pa tudi vadba. Počutili se boste bolj odločno. Za intimne odnose ne potrebujete ogromno časa in ni potrebno, da je to “maratonski dogodek”, saj bo včasih “quickie” naredil svoje.

sad cheat

»Boli me glava«

Glede na študije, imajo ženske, s pogostimi migrenami ali drugimi glavoboli, bolj verjetno spolne motnje, kot pa druge. Če jemljete protibolečinska sredstva ali zdravila proti migreni, je možno, da ne pomagajo oziroma lajšajo, ali zatrejo bolečino, lahko pa nekatera na žalost, zavirajo spolno slo; če na vas vplivajo na takšen način, se posvetujte z zdravnikom ali pa poskusite prehranske dodatke magnezija, ki lahko zmanjšajo pogostost glavobolov.

[see url=”https://med.over.net/clanek/seks-za-zdravje/”]Seks za zdravje[/see]

»Nisem pri volji«

Postopoma ponovno prižgite plamen v ljubezenskem razmerju. Da bi popestrili odnos, vnesite v vaše spolno življenje nekaj novega, uporabite seksi perilo,  pripomočke in intimni gel. Občasno lahko hormonski dejavniki vplivajo na voljo do spolnih odnosov, predvsem tisti, ki se pojavijo pred menstruacijo. To lahko povzroči razdražljivost, občutljivost dojk in napihnjenost, kar pripelje do slabega počutja in zavračanja spolnih odnosov. Poleg tega zmanjšajte tudi vnos soli in kofeina v organizem ter pijte velike količine vode. Ob nenadni ali močni izgubi volje do spolnih odnosov, pojdite na pregled, saj je lahko krivec tudi motnja v delovanju ščitnice ali depresija. Naj zdravnik pregleda vsa zdravila, ki jih jemljete, saj veliko običajnih zdravil, tudi kontracepcijske tabletke, znižujejo energijo in spolno slo.

[see url=”http://style.over.net/5-nasvetov-kako-zadovoljiti-svojega-moskega/”]Kako zadovoljiti svojega moškega[/see]

»Resnično sem jezna nanj«

Premajhen libido je lahko znak osnovnih vprašanj v partnerskih odnosih. Pogosto ženske ne rečejo ničesar, ko jih njihov partner razburi. Kuhanje zamere ne prinese nič dobrega, raje povejte kaj vas muči in razrešite težave. Kaj bi lahko vi in vaš partner storili drugače, da bi bili srečnejši? Če je nagrada za intenziven pogovor, boljše spolno življenje, je zelo velika verjetnost, da vas bo partner poslušal.

Partnerja večinoma ne pomislita na to, da bi se za izgovori lahko skrivale večje težave. Tudi če nekateri sumijo, da partner uporablja izgovore, jih nekaj več kot 40 odstotkov meni, da se v ozadju ne skriva nič hujšega.  Vseeno pa je izgovorom dobro nameniti pozornost in se o njih pogovoriti, če je izmikanje spolnim odnosom prepogosto. V tem primeru je potreben temeljit, iskren pogovor in obojestranski načrt, kako boste težave rešili. Spolni odnosi se bodo tako ponovno vrnili v vaš vsakdan in izgovori bodo le še izjema.

Za informacije o spolnosti, zaščiti ter tehnikah za izboljšanje spolnega življenja obiščite forum Sex v mestu.

Po izboru uredništva

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,480
30.03.2024 ob 10:27
297,477
10.07.2024 ob 09:38
113,027
28.10.2022 ob 14:48
Preberi več

Več novic

New Report

Close