Kaj morate vedeti o »injekcijah mladosti«

anonimni uporabnik, 29. marec 2018
Ostalo

V šestih točkah vam razkrivamo vse, kar morate vedeti o Vistabelu in dermalnih polnilih s hialuronsko kislino.

Ko govorimo o gubicah na obrazu, obstaja kar nekaj možnosti, s katerimi se jih lahko znebimo in povrnemo mladostniški sijaj.

Za botoks (botulin toksin tipa A) ali Vistabel, kot se imenuje v Evropi, je zahvaljujoč številnim znanim osebam, ki ga uporabljajo, slišalo veliko ljudi. Poznamo pa še postopke z Juvaderm dermalnimi polnili, na osnovi hialuronske kisline, ki zagotavlja lepo in gladko kožo.

V šestih točkah vam razkrivamo vse, kar morate vedeti o Vistabelu in dermalnih polnih s hialuronsko kislino. Vsak od njiju deluje na drugačen način, vendar z istim ciljem, da zagotavlja naraven in mladosten videz, brez gubic.

1. Varnost

Vistabel se v estetski kirurgiji in medicini uporablja že več kot 20 let in velja za najučinkovitejšo metodo za odpravo gubic na predelu oči in čela. Prvi tak proizvod je bil za uporabo v kozmetične namene odobren leta 2002. Od takrat pa do danes, se ta tretma uporabi pet do šest milijonkrat na leto in je številka ena med estetskimi posegi na svetu, in prav tako v Polikliniki Bagatin.

2. Takojšnji rezultati

Vistabel zmanjšuje krčenje mišic, ki premikajo kožo in povzročajo nastanek nežnih in plitvejših gubic ter preprečuje nastajanje novih. Če poseg opravi strokovnjak, se videz in obrazna mimika ne spremenita, obraz pa je videti spočit. Pri uporabi velja eno in edino pravilo-zmernost!

3. Priporočeno število ponovitev

Število ponovitev ni omejeno. Neka študija je dokazala ravno nasprotno, da redno apliciranje Vistabela, vsakih 4 do 6 mesecev, zmanjša pojav gub, rezultat je dolgotrajen, pacient pa zadovoljen. Priporočljiv odmerek na področju čela je 50 enot, če se uporabi manjše število, je trajanje rezultata krajše in se imenuje »baby botox«.

4. Posegi brez okrevanja

V rokah izkušenih strokovnjakov v Polikliniki Bagatin, je postopek aplikacije Vistabela in dermalnih polnil, opravljen v manj kot 30 minutah, zato je poseg dobil naziv »coffee break rejuvenation«. Opravite ga lahko kar med malico.

dr. Tomica Bagatin

5. Idealna starost

Določeni posamezniki imajo tako hiperkativne mišice in izrazito izražene gube že pri dvajsetih, medtem ko jih nekateri dobijo med 30. in 35. letom. Uporaba je torej določena glede na stanje kože in ne leti, kot mislijo mnogi.

6. Popolna kombinacija

V primerih, ko so gube precej izrazite in globoke, koža povešena, jih zdravljenje z Vistabelom ne bo popolnoma izbrisalo. V takih primerih je potrebna kombinacija Vistabela in Juvederm hialuronskih dermalnih polnil. Iz teh razlogov zdravljenje izključno z Vistabelom pri osebah, starejših od 65 let, ni priporočljivo.

Pri tem je pomembno, da ste v rokah izkušenega in dobro usposobljenega medicinskega strokovnjaka, ki dobro pozna anatomijo obraza. Take strokovnjake najdete v Polikliniki Bagatin, vodi jih dr. Tomica Bagatin, specialist za maksilofacialno kirurgijo, plastično kirurgijo glave in vratu ter uradni trener in predavatelj podjetja Allergan za uporabo Juvederm dermalnih polnil in Vistabela na področju regije.

Za kaj uporabljamo dermalna polnila:

  • nasolabialne gubice (gube, ki vodijo od nosu proti ustnicam)
  • perioralne (»kadilske« gube)
  • tanke ustnice
  • dvig ličnic
  • dvig celotnega obraza

Za kaj uporabljamo Vistabel:

  • gube na čelu
  • gubice okoli oči
  • med obrvmi
  • dvig obrvi

 

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,461
14.05.2024 ob 14:23
296,866
14.05.2024 ob 10:18
112,990
14.05.2024 ob 23:45
Preberi več

Več novic

New Report

Close