Jutranja strast za lepši dan

Najbrž se strinjate, da je prebujanje ob skodelici dobre kave veliko lažje? Ali veste, kaj je še boljše? Jutranja strast.

Tako je! Prebujanje ob ljubljeni osebi bo v vas vzbudilo strast, ki bo močnejša od skodelice kave. Dokazano je, da ima jutranji seks veliko prednosti za posameznika, kot tudi odnos med dvema.

Čez dan bo vaša energija na vrhuncu, raven stresa precej nižja, premagovanje težav pa bo lažje. Jutranji orgazem bo zagotovo vplival na vaše razpoloženje. Najlepše pa je, da se s partnerjem še bolj povežete.
Če smo čisto iskreni, se sprašujemo, zakaj se vsak dan ne zbujamo v plamenih strasti, zato vam toplo priporočamo, da se zjutraj raje posvetite partnerju kot pomivanju posode. V nadaljevanju pa preberite še nekaj o ostalih prednostih jutranje strasti med rjuhami, ki pa še zdaleč niso omejene le na posteljo. Uporabite domišljijo.

Vaše telo je pripravljeno

Jutro je pravi čas za strast, spolne odnose, saj je vaše telo pripravljeno na to, in sicer zato, ker sta ravni estrogena in testosterona takrat na vrhuncu. 

Seks bo trajal dlje

Z vidika hormonov, višja, kot je raven testosterona, boljši je seks. Glede na študijo iz leta 2007 višja raven testosterona vašega partnerja, izboljša spolno funkcijo ter erekcijo.

Izloča se oksitocin

Jutranji seks vas lahko še bolj poveže z vašim partnerjem. Vas zanima, zakaj? Med spolnim odnosom se iz možganske žleze hipotalamus izloča hormon oksitocin, zaradi stika s kožo. Rečemo mu tudi hormon nežnosti, saj ob bližini drage osebe ustvarja občutek sproščenosti, povezanosti, ugodja. Ravno zato, se s partnerjem še bolj povežeta, in ta občutek traja čez cel dan.

Sprošča stres

Se želite znebiti stresa? Potem vam priporočamo, da dan začnete v plamenih strasti. Dokazano je, da te prijetne aktivnosti znižujejo raven stresnega hormona. To pomeni, da vrhunec, ki ga doživite zjutraj prijetno vpliva na celodnevno razpoloženje.

Sprošča endorfine

Jutranji seks proizvaja endorfine, čarobne kemikalije, ki pomagajo pri odpravi bolečin v telesu in izboljšajo razpoloženje. Kako se počutite, ko doživite orgazem? Srečno in zadovoljno, kajne?

Šteje kot jutranja vadba

Seveda, jutranji seks ne šteje kot ura teka, pa vseeno je vadba »od hudiča«. Glede na raziskavo Harvard Medical School, s spolnimi odnosom porabite približno 5 kalorij na minuto. To je približno toliko, kot če bi se zjutraj odpravili na sprehod, na vas pa je, da se odločite, kaj je prijetneje?

Koristi vašim možganom

Želite svojim možganom dati spodbudo? Jutranji seks. Več študij je pokazalo, da seks spodbudi sproščanje nevrotransmiterjev in hormonov, konkretno dopamina, hormona sreče, ki koristi zdravju možganov in kognitivnim funkcijam.

Izboljša imunski sistem

Vitamin C dela čudeže vašemu telesu, prav tako jih tudi jutranje posteljne aktivnosti. Spolni odnosi izboljšajo imunski sistem tako, da sprožijo naravno obrambo telesa pred bakterijami, virusi in drugimi klicami.

Pomaga vam, da ste videti mlajši

Jutranji seks je pravzaprav vodnjak vaše mladosti. Nekateri strokovnjaki menijo, da je seks ključ do mlajšega videza, saj se sproščajo oksitocin, beta endorfini in druge protivnetne molekule. BBC News je poročal, da starejše raziskave kažejo, da spolni odnosi, vsaj trikrat na teden, lahko vplivajo na to, da ste videti kar nekaj let mlajši od ljudi, ki nimajo spolnih odnosov. Orgazmi pa na več načinov koristijo vaši koži.

Seveda jutranje strasti niso omejene le na toplo posteljo. 

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,480
30.03.2024 ob 10:27
297,477
10.07.2024 ob 09:38
113,027
16.07.2024 ob 17:37
Preberi več

Več novic

New Report

Close