Junaki darujejo energijo za življenje

anonimni uporabnik, 04. junij 2019
Ostalo
Pravi junaki darujemo 2019

Letošnje deveto nadaljevanje uspešne krvodajalske iniciative Daruj energijo za življenje v mesecu juniju, ki je tradicionalno v znamenju krvodajalstva, poteka pod sloganom “Pravi junaki darujemo!”.

4. junij je slovenski dan krvodajalstva in Pravi junaki že širijo sporočilo o plemenitih vrednotah krvodajalstva po vsej Sloveniji.

Namen akcije je spodbujanje krvodajalstva in zahvala vsem, ki darujejo kri.

Predvsem želi navdihniti mlade, jim sporočiti, da so krvodajalci »pravi junaki« sodobnega časa, ter jim približati plemenite vrednote krvodajalstva – humanost, solidarnost in človečnost.

Daruj energijo za življenje! – že 9 let

Zavod RS za transfuzijsko medicino, Rdeči križ Slovenije in družba Petrol že od leta 2011 s krvodajalsko pobudo Daruj energijo za življenje ozaveščajo javnost o pomenu krvodajalstva, ki je izjemno pomembno za zagotavljanje zadostnih količin varne krvi in odzivanje krvodajalcev na potrebe po krvi.

Akcija poudarja velik pomen tako rednih kot novih krvodajalcev, širjenje baze krvodajalcev ter pomembnost odzivanja krvodajalcev glede na potrebe in stanje zalog krvi. V teh letih so zabeležili več kot 83.000 novih, mladih krvodajalcev, od tega v zadnjem letu več kot 9.000.

Preverite stanje zalog krvi in seznam krvodajalskih akcij na www.daruj-kri.si ter spremljajte razmišljanja mladih o darovanju krvi.

Pravi junaki darujejo in s krvjo pomagajo tistim, ki jo pri zdravljenju potrebujejo. Sledite jim, prisluhnite jim, darujte in postanite del Lige darovalcev!

Dan krvodajalstva z zahvalo vsem krvodajalcem bodo obeležili tudi letos.

Na že tradicionalni novinarski konferenci v petek, 7. junija 2019, ob 10. uri v prostorih Lučke, Koroška cesta 13, Šoštanj, kjer bo potekala tudi krvodajalska akcija tabornikov ob 60-letnici Taborniškega društva Rod Pusti grad Šoštanj.

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,460
30.03.2024 ob 10:27
296,856
06.05.2024 ob 00:35
112,985
28.10.2022 ob 14:48
Preberi več

Več novic

New Report

Close