fbpx

Javna tribuna Skrivnosti matičnih celic

arhiv

Odkritje matičnih celic in možnost njihove uporabe pri zdravljenju je bil eden največjih dosežkov moderne medicine. Matične celice iz kostnega mozga se od 20. stoletja…

Odkritje matičnih celic in možnost njihove uporabe pri zdravljenju je bil eden največjih dosežkov moderne medicine. Matične celice iz kostnega mozga se od 20. stoletja uspešno uporabljajo za zdravljenje ljudi po vsem svetu. Od prve uspešne presaditve matičnih celic iz popkovnične krvi leta 1988 so opravili več kot 20.000 presaditev.

Z matičnimi celicami je danes mogoče zdraviti več kot 85 bolezni, velik napredek v medicini pa obeta nove možnosti zdravljenja trenutno še neozdravljivih bolezni v prihodnosti. Najvitalnejše matične celice se nahajajo v popkovnični krvi in tkivu popkovnice.

  • Poznate njihovo moč?
  • Ste seznanjeni z možnostjo shranjevanja matičnih celic ob rojstvu otroka?
  • Kakšne so možnosti hranjenja popkovnice ter matičnih celic iz popkovnične krvi?

Na ta in še mnoga druga vprašanja lahko dobite odgovore v četrtek, 25. avgusta 2011 ob 12. uri na forumu Starševski čvek v času Javne tribune. Ga. Martina Oražem, MBA, iz družbe Neocelica, ki je ekskluzivni partner skupine Cryo-Save, največje evropske banke za shranjevanje matičnih celic, bo z veseljem odgovarjala na vprašanja.

Vljudno vabljeni, da se z izkušnjami, vprašanji in mnenji, pridružite četrtkovi Javni tribuni tudi vi.

Več o dogajanju med Javno tribuno preberite na >>


Sledite nam