Miti o zdravju. Resnični ali ne?

anonimni uporabnik, 01. oktober 2010
Ostalo

Bo mobilni telefon povzročil rast tumorja v možganih? Ali slabše vidite, ker berete pri slabi svetlobi? Vsi ti in …

Bo mobilni telefon povzročil rast tumorja v možganih? Ali slabše vidite, ker berete pri slabi svetlobi? Vsi ti in drugi zdravstveni miti so nam dobro poznani. Kdo izmed nas pa ve, ali so tudi resnični.

Vse te in druge mite o našem zdravju slišimo tako pogosto, da se niti ne vprašamo, ali so sploh resnični. Vse redkeje pa jih preverjamo tudi pri zdravnikih, saj so obiske pri zdravniku nadomestili brskanje po internetu, razni forumi, spletni zdravniki in podobno. Pa poglejmo, ali so najbolj priljubljeni miti resnični ali ne.

Na dan moramo popiti vsaj 8 kozarcev vode. Ni res.

Povprečno odrasla oseba na dan izgubi za deset skodelic vode, toda samo s hrano pridobimo nazaj za štiri skodelice vode. Manjka nam torej le še 6 skodelic, da nadomestimo razliko. Nekateri prehrambeni strokovnjaki zatrjujejo, da ne potrebujemo več kot liter vode na dan. Heinz Valtin, zdravnik, specialist za raziskave ledvic meni, da ni nobenih pozitivnih zdravstvenih učinkov od pitja prekomernih količin vode.

Uničili si boste vid, če boste brali pri zatemnjeni luči. Ni res.

Če ste kot otrok radi brali pod odejo, ko so vam starši že ugasnili luč v sobi, zdaj pa morate nositi očala, si lahko oddahnete. Za poslabšanje vida ni krivo vaše skrivno branje. Kot trdijo strokovnjaki, branje pri slabi svetlobi sicer utrudi oči, vendar ne povzroči trajnih posledic. Žgoče in utrujene oči si opomorejo v zelo kratkem času.

Več informacij preberite na spletni strani >>

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,460
30.03.2024 ob 10:27
296,854
04.05.2024 ob 08:17
112,983
04.05.2024 ob 05:23
Preberi več

Več novic

New Report

Close