Začenja se preventivna akcija Pripnite se in doŽIVITE!

anonimni uporabnik, 17. maj 2010
Ostalo

Pod geslom Varnostni pas – pripnite se in doživite se bo v ponedeljek, 17. maja 2010, začela 14-dnevna preventivno-represivna akcija, med katero bomo policisti po…

Pod geslom Varnostni pas – pripnite se in doživite se bo v ponedeljek, 17. maja 2010, začela 14-dnevna preventivno-represivna akcija, med katero bomo policisti po vsej državi poostreno preverjali, ali so vozniki in potniki v vozilih med vožnjo pripeti z varnostnim pasom. Preverjali bomo tudi, ali vozniki pri prevozih otrok uporabljajo ustrezne zadrževalne sisteme.

 Aktivnosti bomo policisti izvajali na avtocestah ter državnih in lokalnih cestah, in sicer tako nad individualnimi kot organiziranimi prevozi, še posebej nad prevozi otrok.

Med akcijo bomo ukrepali tudi zoper kršitelje, ki nepravilno uporabljajo mobilne telefone in ki pri vožnji po cesti storijo druge prekrške.

 

Z akcijo, ki se bo zaključila 30. maja, želimo zmanjšati število mrtvih in telesno poškodovanih oseb v prometnih nesrečah zaradi neuporabe varnostnih pasov ter povečati uporabo varnostnih pasov med vozniki in potniki tako v osebnih in tovornih avtomobilih kot tudi v avtobusih.

Dejstvo je namreč, da varnostni pas rešuje življenja. Kot kažejo mednarodne izkušnje, uporaba varnostnih pasov zmanjša število smrtnih žrtev in hudih telesnih poškodb za najmanj 40 %. V Evropski uniji so prometni strokovnjaki izračunali, da bi letno preživelo 7.000 ljudi, če bi stopnja uporabe varnostnega pasu v vseh državah dosegla najvišjo raven. Zato je treba neuporabo varnostnega pasu šteti za težji prekršek in pozitivno sprejeti slogan preventivne akcije Pripnite se in doživite.

Vir: policija.si

Se vam zdi, da nimate besede pri prometni varnosti? Obiščite forum in zapišite vašo misel, morda na svet na >>

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,443
30.03.2024 ob 10:27
296,852
27.04.2024 ob 00:20
112,980
26.04.2024 ob 21:49
Preberi več

Več novic

New Report

Close