Zdravnica bo omogočila opravljanje umetne prekinitve nosečnosti kar na ladji

anonimni uporabnik, 12. junij 2001
Ostalo

Ladja, ki je last amsterdamske fundacije Women of Waves – vodi jo nekdanja ladijska zdravnica Greenpeacea Rebecca Gomperts (35) – naj bi v torek priplula…

Ladja, ki je last amsterdamske fundacije Women of Waves – vodi jo nekdanja ladijska zdravnica Greenpeacea Rebecca Gomperts (35) – naj bi v torek priplula v pristanišče v Dublinu. Ladja bo nato odplula še v druga pristanišča.”Kot zdravnica in ženska ne morem nedejavno opazovati trpljenja žensk,” je za časnik The Times povedala Gompertsova. Umetna prekinitev nosečnosti je na Irskem, ,prepovedana, zaradi tega vsako leto približno 6000 žensk, med njimi tudi tiste, ki so bile posiljene ali žrtve zlorabe, zbeži v Veliko Britanijo. To je licemersko in za prizadete pogosto travmatično, opozarja Gompertsova, ki je na ladji uredila čakalnico in operacijsko sobo. Na ladji naj bi opravili do 20 umetnih prekinitev nosečnosti na dan. Takoj, ko bodo pacientke prispele na ladjo, bo Gompertsova z njimi odplula 20 kilometrov od Dublina, kjer so že mednarodne vode, in nato opravila umetne prekinitve nosečnosti.
Nasprotniki umetne prekinitve nosečnosti so zaradi teh načrtov ogorčeni in so vlado že pozvali k ukrepanju. Ena od neodvisnih poslank v irskem parlamentu Mildred Fox je že zahtevala aretacijo Gompertsove. “Sprašujem se, kaj bo sledilo? Bomo dobili ladjo iz Nizozemske, ki bo 20 kilometrov od tod prodajala mamila ali izvajala evtanazijo?” se sprašuje Foxova.

Vir: Reuters

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,460
30.03.2024 ob 10:27
296,865
11.05.2024 ob 00:31
112,987
28.10.2022 ob 14:48
Preberi več

Več novic

New Report

Close