Kako spodbujati razvoj samozavesti pri otroku?

anonimni uporabnik, 16. oktober 2015
Ostalo

Samozavest je zagotovo nekaj, za kar bi vsak starš želel, da njegov otrok odnese kot popotnico s sabo v življenje.

Samozavest je zagotovo nekaj, za kar bi vsak starš želel, da njegov otrok odnese kot popotnico s sabo v življenje.

Pri tem obstaja dobra novica. Vsi pridemo na ta svet z neko naravno samozavestjo, s sposobnostjo povezati se s sabo in se izraziti v okolju takšni, kot smo, brez dvomov vase in svojo lastno vrednost.

Pa je tako z nami tudi, ko odrastemo? Pogosto proces odraščanja in socializacije pusti grenke posledice. In pri tem, kakšna bo človekova popotnica, je vloga staršev odločilna.

Da damo otroku tisto, kar mu bo najbolj pomagalo na tej poti, moramo najprej spoznati, kaj v resnici potrebuje z naše strani v vsaki fazi svojega razvoja.

Nato pa biti pripravljeni iskreno pogledati vase in preveriti, kako sami stojimo na teh področjih, kajti česar nimamo sami, ne moremo dati naprej.

In tu obstaja druga dobra novica.

Četudi nosimo s sabo določene manjke, jih danes kot odrasla bitja lahko nadoknadimo sami, kar je darilo ne le svojemu otroku, pa tudi partnerju in okolju, v katerem bivamo, temveč je to tudi darilo sebi.

Tretja dobra novica je, da je z vidika otroka dragoceno to storiti neglede na njegovo starost, kajti zanj ostajamo zelo pomembni vse življenje.

V soboto 24. oktobra se nam pridružite na kratki brezplačni delavnici in spoznajte, kaj otrok potrebuje, da razvije občutek zaupanja v življenje, moč, da se odpre bližini v odnosih, pogum za raziskovanje v življenju, sposobnost, da zna pogledati vase, izraziti svoja stališča in stati za sabo, da razvije svojo moč in kompetentnost ter z zaupanjem vase stopi v družbo, ki ga obdaja.

Preverite, kaj pri tem lahko vi storite zanj in kaj lahko glede tega storite zase.

delavnica_oglas_2

Kratka delavnica nas spozna z znanjem in veščinami, ki nam omogočajo, da damo otroku podporo pri razvoju samozavesti na način, ki je primeren njegovi starosti. Hkrati pa nam nudi določene uvide glede tega področja pri sebi, prikaže možnosti razvoja svojih lastnih potencialov in tega, kako biti vzor svojemu otroku na tem področju.

Delavnica bo sestavljena iz predavanja in kratkih praktičnih vaj. Otroci istočasno preživljajo ustvarjalno popoldne, prežeto s tujimi jeziki.«

Delavnica je prva v seriji krajših brezplačnih delavnic s področja razvoja potencialov otrok in staršev, kakovosti odnosov v družini ter razvoja kakovosti življenja, ki jih organizira Jezikovni svet Navitas, oziroma del obširnejših izobraževanj, ki potekajo v okviru Centra za kakovost odnosov, ki ga vodita mag. Andrej Trampuž in Maja Trampuž.

Po izboru uredništva

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,460
30.03.2024 ob 10:27
296,865
11.05.2024 ob 00:31
112,987
28.10.2022 ob 14:48
Preberi več

Več novic

New Report

Close