Brezplačna jogica za dojenčke in otroke ob četrtkih – marec

anonimni uporabnik, 03. marec 2014
Ostalo

Jogica – baby joga je namenjena najmlajšim – dojenčki se ob pomirjujoči glasbi najprej povežejo s svojimi mamicami, sledi masaža in nato vaje, prilagojene najmlajšim.

Citypark – otroški park pri slaščičarni Pod vodo

130318_Citypark-pravljicna-joga-1Jogica za dojenčke – baby yoga, vodi certificirana učiteljica Rainbow Kids Yoga Petra Arula
četrtki 10.00–10.45 (1–6-mesečni dojenčki)
11.00–11.45 (7–11-mesečni dojenčki)

Jogica – baby joga je namenjena najmlajšim – dojenčki se ob pomirjujoči glasbi najprej povežejo s svojimi mamicami, sledi masaža in nato vaje, prilagojene najmlajšim. Če bo masaža ali kakšna vaja preveč izčrpavajoča, se bodo najmlajši lahko tudi sredi vadbe pogostili pri mamicah. Tu je dovoljeno vse – pomembno je le, da nam je lepo.

Trajanje: 45 minut
Starost: do 12. meseca
Oprema: brisačka v velikosti otroka, odejica
Izvajamo brezplačno v Cityparkovem otroškem parku vsak četrtek od 10.00 do 10.45 za dojenčke, stare od 1do 6 mesecev, in od 11.00 do 12.00 za dojenčke, stare od 7 do 12 mesecev.
Jogica – igriva-pravljična-domišljijska joga za otroke (četrtki od 16.30 do 17.15), vodi certificirana učiteljica Rainbow Kids Yoga Petra Arula
Jogica je posebna joga, namenjena otrokom, ki skozi pravljico ali domišljijo raziskujejo svet, naravo in svoja telesa. Asane so popolnoma prilagojene otrokom, velik poudarek je na dihanju, umirjanju, pa vseeno je jogica ena velika zabava.

Trajanje: 45 minut
Starost: 3 do 8 let
Oprema: copatki ali debelejše nedrseče nogavičke, udobna oblačila
Izvajamo brezplačno v Cityparkovem otroškem parku vsak četrtek od 16.30 do 17.15

Brezplačni pogovori s strokovnjaki marec 2014

Strokovnjaki za nosečke srečke in zvedave očke

igračetrtki od 17.30 do 18.30

Vam raste trebušček, skupaj z njim pa nešteto vprašanj o nosečnosti, porodu, dojenčkih? V otroško igralnico Cityparka za vas vsak četrtek zvečer pridejo najrazličnejši strokovnjaki (enkrat mesečno tudi ginekologinja), ki si za vas vzamejo čas in vam odgovorijo na čisto vsa vprašanja o nosečnosti, porodu, dojenčkih, materinstvu, očetovstvu … Brezplačno – od najboljših strokovnjakov (teme in strokovnjake lahko predlagate tudi vi, z veseljem vam bodo ustregli). Več na www.citypark.si.

6. 3. Priprava na porod skozi gib, dotik ali sliko

– Mojca Kurent, višja med. sestra, svetovalka mamicam po porodu

Obdobje nosečnosti je obdobje, ki je polno novega odkrivanja čudeža življenja. V tem času se spreminja tudi ženska, energija ženskosti pa jo dela nežno, milo in polno novega življenja in pričakovanj. Pripravlja se na čudovit dogodek, ki jo bo spremenil. V pripravah na ta dogodek ji lahko pomagamo, da se preko giba, dotika ali slike lažje začuti in lažje rodi.

Vabljeni na praktično delavnico. Partnerji zaželeni.

13. 3. Malenkosti, ki to sploh niso in nam lajšajo manj prijetne plati nosečnosti ter obenem pripravljajo na izpolnjujočo porodno izkušnjo

– Damijana Medved, oblikovalka in koordinatorka programov Mamezofe

Tokrat se bomo pogovarjali o tem, kako skrbeti za presredek že v nosečnosti in tako zmanjšati možnost raztrganin in epiziotomije, kaj storiti, če nam otekajo noge, če imamo hemeroide, če nam noči krajšajo krči v nogah, kako poskrbeti za mišice medeničnega dna in za ohlapnejše trebušne mišice, kako pravilno vstajati in dvigovati težje stvari, da si obvarujemo hrbtenico in tudi trebušne mišice, kako pregnati slabost, kako se odzvati na večjo utrujenost in zaspanost, skratka o majhnih trikih, ki nam lahko življenje zelo olajšajo in nas tudi vodijo do bolj zadovoljne nosečnice in porodnice.

20. 3. Vse o cepljenju

– Špela Katra Urbanc, članica Civilne Iniciative za Prostovoljno Cepljenje

Tokrat bomo dobili odgovore: Zakaj se cepimo? Kaj s tem naredimo za zdravje svojih otrok in kakšne so (lahko) posledice cepljenj? Kaj cepljenje naredi našemu imunskemu sistemu in ali z njim podpiramo ali podiramo svoj imunski sistem? Na vsa vprašanja o cepljenju, cepivih in nalezljivih boleznih nam bo odgovorila Špela Katra Urbanc.

27. 3. Aromaterapija za lepšo nosečnost in lažji porod

– Maja Šantl, aromaterapevtka

S pomočjo aromaterapije lahko nežno in povsem naravno poskrbimo za nego in dobro počutje nosečnic, mamic in malčkov. Ste vedeli, da so naravna eterična olja, osnovna olja in hidrolati odlični za nego nosečniškega trebuščka, za masiranje presredka, da si lahko z njimi olajšate porod ali pomagate pri depresiji? Uporabljate jih lahko za nego dojenčka, tudi nežne dojenčkove ritke ali v primeru alergij, jih zaščitite na soncu ali pred komarji. Spoznajte čudoviti svet aromaterapije in eteričnih olj za mamice in dojenčke.

Mamice sprašujejo, strokovnjaki odgovarjajo

torki od 10.00 do 11.00

Se vam je skupaj z dojenčkom porodilo nešteto vprašanj o tem, kako in kaj, da bo zanj in za vas življenje čim lepše? V otroško igralnico Cityparka za vas vsak torek dopoldne pridejo najrazličnejši strokovnjaki, ki si za vas vzamejo čas in vam odgovorijo na čisto vsa vprašanja o dojenčkih, skrbi zanj, materinstvu … Brezplačno – za mamice (in očke) z dojenčki, kjer lahko v miru dojite, se igrate, se pogovarjate in sprašujete najboljše strokovnjake (teme in strokovnjake lahko predlagate tudi vi, z veseljem vam bodo ustregli). Več na www.citypark.si.

4. 3. Igre za dojenčke – Kako se lahko igramo z dojenčkom in tako sebi in njemu popestrimo vsakdan

– Damijana Medved, oblikovalka in koordinatorka programov Mamezofe

Otroci se ob igri naučijo razumeti svet, ki jih obdaja. Otrok se prek igre uči, razvija in pripravlja na življenje; igra je spoznavanje sebe in drugih, igra spodbuja razvoj in pripomore k popolnemu razmahu otrokovih sposobnosti. Včasih pa nam preprosto zmanjka idej, zato bomo poleg teoretičnih dobrobiti igranja za otroke preizkusili tudi nekaj iger, ki se jih lahko igramo z našim dojenčkom, že od prvih mesecev naprej. Pridite, skupaj se bomo igrali!

11. 3. Kako ravnati ob boleznih in prehladih pri dojenčku

– Mojca Kurent, višja med. sestra, svetovalka mamicam po porodu

Zimsko-spomladanski čas prinaša dojenčkom in majhnim otrokom vrsto nevšečnosti in težav, ki so povezane z akutnimi respiratornimi boleznimi. Kako jih omiliti in zdraviti, če pride do njih? Kaj lahko storimo že danes, da do njih sploh ne pride, ali pa se to zgodi zelo poredko?

18. 3. Postavljanje meja

– Gabi Grm, družinska terapevtka in intuitivna svetovalka

Kako postavljati meje otroku, je vprašanje vsake mame, ki želi z ljubeznijo razrešiti vse. Vendar je predpogoj za uspeh postaviti mejo pri sebi in s tem otroku pomagati, da sprejme, ter seveda vztrajati v odločitvah. Tudi to je ljubezen, ki otroku poda okvir varnosti.

25. 3. Nosilke za dojenčke

– Urška Podvršič, diplomirana psihologinja, svetovalka za nošenje otrok Trageschule Dresden

Nošenje otrok v raznih nosilkah ni le prijetno in praktično, temveč ima tudi mnoge koristi tako za otročka kot za starše. Dojenčki so radi v naročju staršev in ne bojte se, s tem jih ne boste razvadili. Pridite in se prepričajte, kako lahko varno in udobno nosite svojega škratka. Delavnico vodi Urška Podvršič, diplomirana psihologinja, svetovalka za nošenje otrok (Trageschule Dresden), mamica dveh deklic, z večletnimi izkušnjami dela z novopečenimi starši ter z nošenjem otrok v nosilkah.

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,461
14.05.2024 ob 14:23
296,866
14.05.2024 ob 10:18
112,990
14.05.2024 ob 23:45
Preberi več

Več novic

New Report

Close