Betka Šuhel Mikolič vabi k lovljenju sončnih vzhodov

anonimni uporabnik, 19. oktober 2018
Ostalo

Betka Šuhel Mikolič, novinarka, TV in radijska voditeljica, svetovalka za odnose z javnostmi, soavtorica učbenika s svojimi bogatimi izkušnjami vabi, da skupaj ulovimo sončni vzhod, sprostimo hormone sreče in imejmo čas tudi samo zase.

Jutra pridejo čez noč.

Betka Šuhel Mikolič

‘A je to še zdravo?’ me tu in tam kakšen kdaj vpraša, ker se mu tako in drugače poraja sum, da je vsakodnevno jutranje sopihanje tja v hrib gromozanski odmik od normalnosti. Pa je res? Prisežem, da zadnjih deset let še nisem bila v boljši psiho fizični kondiciji, a vseeno svoje šmarnogorske zgodbe ne doživljam kot neločljivi del civilizacije, čeprav puščam tak vtis. Roko v ogenj dam, da te vsakodnevno gibanje odmakne od bolniških postelj, ker me je do spoznanja o ‘a je to še zdravo?’ pripeljalo ravno nasprotno. Izgorelost. Naj se sliši še tako puritansko, dneva si zadnjih deset let, na deset let uvajalne podlage, ko se je ura v dnevu našla kadarkoli – ne predstavljam brez jutranjega vrhunca. Vanj me je potegnilo, ko sem si ustvarila družino.

Samoizpraševanje o tem, kdaj bom imela uro v dnevu samo zase, je bil bolj samopomilovalni refleks, ki sem ga redno sprožala v možganih, kadar se je bilo potrebno pohvaliti, da je podjetniški delovnik dolg 12 ur, materinske oziroma družinske obveznosti 8, več kot 4-ih ur spanja na noč ne rabim. Torej? Nekje te mora zviti, da odmotaš ta rušilni klobčič. Prenovitev stanja duha je bil prvi korak. Takoj za tem so čez noč prišla jutra.

‘Dobro jutro, jutro!’ sem si rekla en dan. Zgodaj, zgodaj, ko telefoni še ne zvonijo, ko je vest pomirjena, na vrhu moje Šmarne gore pa te čaka sončni vzhod. Prekrasno! To bo moj nov ritual. Vriskajoče srce, če ga spravim na velike obrate! Izkušnja, ki jo bom ponavljala v nedogled pa če se okrog mene vse podre. Bolj preprosto ne bi moglo biti. Vsakodnevno sopihanje sproži v telesu udobje, ki te naredi živega, prisotnega, srečnega. Zato bom vedno njegov goreč zagovornik. S poudarkom, da se zgodi v  naravi. Ker smo vsi del nje. Zjutraj. Ko vate butnejo vonji, drevesa in ptiči.

Spoznajte Betko Šuhel Mikolič

Betka Šuhel Mikolič, novinarka, TV in radijska voditeljica, svetovalka za odnose z javnostmi. Izobražuje radijske in televizijske voditelje ter javne govorce. Soavtorica učbenika Multimedijski praktikum – IAM in sooblikovalka nacionalnega kataloga standardov strokovnih znanj in spretnosti za poklicno kvalifikacijo napovedovalec – moderator.

https://www.facebook.com/betka.suhelmikolic
https://www.facebook.com/odvzhodadovzhoda


Jutranja. ambasadorke

    Forum

    Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

    Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

    Kategorije
    Število tem
    Zadnja dejavnost
    164,480
    30.03.2024 ob 10:27
    297,477
    10.07.2024 ob 09:38
    113,027
    16.07.2024 ob 17:28
    Preberi več

    Več novic

    New Report

    Close