5 vaj, ki jih morate vključiti v vadbeno rutino

anonimni uporabnik, 03. november 2017
GibanjeOstalo

Ne glede na to kako redni in naporni so vaši treningi, vam priporočamo, da teh pet vaj vključite v vadbeno rutino.

Ne glede na to kako redni in naporni so vaši treningi, vam priporočamo, da teh pet vaj vključite v vadbeno rutino.

Počepi

Vaja, s katero bodo vaše noge postale čvrste ter zadnjica privzdignjena. Poznamo več vrst izvedbe počepa, ki vplivajo na različne mišice. Pri tej vaji je najbolj pomembno, da jo ne glede na različico, izvajate pravilno. Hrbet mora biti vedno raven, vso težo naj nosijo noge in zadnjica. Pri izvedbi se osredotočite na to, da kolena nikoli ne gredo preko prstov na nogah, poizkusite se osredotočiti na to, da težo prenesete na pete in stisnete zadnjico. Nog nikoli ne stegnete popolnoma. Vajo lahko izvajate tudi z utežmi, kar bo še dodatno obremenilo vašo zadnjico.

Izpadni korak

lunge

Če počepu dodate še izpadni korak, boste vajam za spodnji del telesa dodali piko na i. Vaja zahteva dobro ravnotežje in koordinacijo, kar pomeni, da vpliva tudi na zgornji del telesa, saj morate pri izvedbi uporabiti trebušne mišice. Prav tako velja, da koleno sprednje noge ne gre preko prstov. Bolj vzdržljivi lahko vajo izvajate v poskoku, kar bo še dodatno pospešilo srčni utrip.

Sklece

pushup

Mnogi jih ne marajo, so pa odlična vaja za stabilizacijo ramen, ter krepitev prsnih mišic. Prav tako dobro vplivajo na slabo držo, ki je posledica predolgega in nepravilnega sedenja. Hvaležna vam bodo ramena, roke, prsi in trebuh.

Zgibi

Se jih še spominjate iz šolskih testiranj? Naj vam to ne vzame poguma in začnite z malo ponovitvami, saj vaja še zdaleč ni preprosta. Redno izvajanje le- te pa bo pripomoglo, da prekosite samega sebe, rezultat pa so lepo definirani bicepsi, tricepsi in podlahti.

pullup

 

Plank- deska

plank

Vaja, ki vključuje veliko število mišic, predvsem pa jedro telesa. Torej, pri izvedbi se osredotočite na to, da stisnete jedro, roke so v širini ramen in v liniji z rameni. Različic je več, oglejte si jih v spodnjem videu.

Za več informacij obiščite forum Rekreacija, oblikovanje telesa in zdrava prehrana.

 

Več novic

New Report

Close