15. pohod žensk z rakom dojke na Triglav

anonimni uporabnik, 12. september 2012
Ostalo

15. pohod žensk z rakom dojke na Triglav »Dober dan življenje«, 6-7. september 2012

Društvo onkoloških bolnikov Slovenije letos že petnajstič organizira tradicionalni pohod žensk z rakom dojke na Triglav pod geslom “Dober dan življenje”. Na Kredarico se je podalo 66 udeležencev pohoda, najvišjo goro Slovenije bo v spremstvu 20 vodnikov in spremljevalcev osvojilo 38 bolnic z rakom dojke, osem pa jih bo prvikrat osvojilo najvišji vrh.  

V spremstvu reševalcev Gorske reševalne službe Slovenije in vodnikov Planinske zveze Slovenije se bo po vzponu do Kredarice prvič na vrh Triglava do Aljaževega stolpa podalo kar 8 udeleženk, ki bodo doživele svoj krst. Na pohod se podajajo bolnice iz 11 skupin za samopomoč z vseh koncev Slovenije, ki delujejo v programu organizirane samopomoči bolnic in bolnikov z rakom Pot k okrevanju. Med letom so se pripravljale na podvig in v skupinah širile veselje do pohodništva in izletov v naravo, krepile kondicijo in zavest o odgovornosti za lastno zdravje. Končni namen dejavnosti, vzpon na Triglav postaja tako simbol in cilj tudi za zmago nad boleznijo in pot k okrevanju.

Pohod v varnem spremstvu 19 gorskih vodnikov poteka po že ustaljeni poti z Rudnega Polja na Pokljuki preko Studorskega prevala in Vodnikovega doma na Velem polju do Kredarice. Že prvi dan je načrtovan vzpon na vrh, pohodnice pa podpira tudi helikopter Slovenske vojske. Zvečer bo v kapelici na Kredarici skupno bogoslužje, ki ga bo daroval bolnišnični župnik gospod Miro Šlibar.

Drugi dan se bodo po isti poti pohodniki vračali v dolino in se nato veselili na zaključnem slavju v Kavarni Hotela Park na Bledu, predvidoma ob 16. uri. Vse udeleženke bodo poleg majic prejele diplomo in naziv Triglavska roža 2012, organizatorji in vodniki pa posebna priznanja.

Pohod na Triglav (v okviru programa Pot k okrevanju – organizirana samopomoč žensk z rakom dojke) so omogočili: Fundacije za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij, Amoena, Planinska zveza Slovenije, Gorska reševalna služba Slovenije in Vodniki PZS.

Oglejte si slike z dogodka tudi v Facebook galeriji.

Kontaktni podatki:
Lojzka Gerhold, vodja pohoda, gsm: 051 309 569, [email protected]
prim. Marija Vegelj Pirc, dr. med., predsednica Društva onkoloških bolnikov Slovenije,
gsm: 051 690 991, e-mail: [email protected]
Spletna stran: www.onkologija.com
Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,460
30.03.2024 ob 10:27
296,864
09.05.2024 ob 17:02
112,986
09.05.2024 ob 09:36
Preberi več

Več novic

New Report

Close