Bolelo je: penis si je zlomil na dveh mestih

N. K., 19. april 2024
Spolnost
Moški se z rokami boli za mednožje
Foto: Profimedia

Moški je kljub neznosnim bolečinam čakal 36 ur, preden je poiskal zdravniško pomoč.

Podrobnosti nenavadne nesreče moškega iz Tunizije so zdravniki opisali v eni od medicinskih revij. Kot so zapisali, je moški slišal grozljiv zvok, ko se je med spanjem obrnil na svoj ud, medtem ko je imel erekcijo. Otrdelost uda je kmalu po poškodbi splahnela.

Slike so pokazale na dve poškodbi, oddaljeni tri centimetre, ki sta merili deset in sedem milimetrov, obe so zdravili s šivi. Dva dni po posegu je oteklina splahnela, moški ne bo imel nobenih dolgoročnih posledic. Štiri dni po posegu je lahko že normalno uriniral.

Čeprav penis ni kost, se lahko poškoduje, če je izpostavljen ostri ali topi sili, pri čemer se pogosto sliši pokajoč zvok. Po tem pogosto postane vijoličen in otekel. Take poškodbe penisa zahtevajo takojšnjo zdravstveno obravnavo. Običajno zgodijo med ‘divjim’ spolnim odnosom, pri čemer največje tveganje predstavljata položaja ‘doggy’ (pasji položaj) in ‘cowgirl’ (jahačica).

Izpoved Slovenca: “Ko si poškoduješ ‘svoj ponos’ greš enostavno čez to”

Kot je pred časom za Žurnal24 pojasnil urolog mag. Dejan Bratuš, dr. med., “Gre pri zlomu penisa (izraz je sicer napačen, se pa dejansko uporablja tudi v strokovnih krogih – obstaja diagnoza zlom oziroma fraktura penisa) gre za pretrganje trde ovojnice (tunike albugineje) brecilnih teles (kavernoznih teles) penisa. Do pretrganja te ovojnice lahko pride samo v stanju erekcije, največkrat med spolnim odnosom. Teoretično bi lahko do takšne poškodbe prišlo tudi, če se moški ud v erekciji zvije iz kakšnega drugega vzroka, na primer pri obračanju v postelji, vendar je to manj verjetno.”

Zlom penisa je redka, a resna poškodba

Glede na zapise v znanstvenih publikacijah je fraktura penisa na dveh mestih redka, poškodbe na enem mestu pa niso tako zelo redke. Posledica take poškodbe je lahko erektilna disfunkcija ali bolečine pri spolnem odnosu, ki lahko trajajo tudi vse življenje. Podobno je dejal tudi mag. Bratuš, ki je povedal, da se večina primerov konča brez posledic, če bolnik pride do zdravnika pravočasno in je bilo opravljeno kirurško zdravljenje. “Ob odloženem zdravljenju, če bolnik ne pride k zdravniku ali se ga ‘le’ opazuje, ker slikovne preiskave ne pokažejo pretrganja ovojnice, so rezultati slabši. Opazno slabši so tudi, če od poškodbe mine več kot pet dni. V tem primeru lahko pride do večjega brazgotinjenja z nastankom fibroze in posledično težav z erekcijo. Kadar je poškodovana tudi sečnica, pa lahko pride do popoškodbenih zožitev sečnice.”

Bralec Žurnala24 iz Kamnika je moral, po tem, ko ga je osedlala partnerka, v bolnišnico. “Ko se je punca nagnila globoko nazaj mi je počil tako imenovani fenulum,“ jim je zaupal takrat 34-letnik in dodal, da je bila situacija “zelo boleča“. “Hvala bogu kirurško posredovanje ni bilo potrebno. Dobil sem neko kremo za celjenje, miroval teden dni in to je bilo to. Pri zdravniku mi je bilo seveda neprijetno. Ko si poškoduješ svoj “ponos”, pa greš enostavno čez to. V tistem trenutku si želiš samo to, da se bo vse dobro izteklo.“ Kamničan jim je tudi razkril, da partnerki kljub boleči izkušnji v postelji še vedno rad prepusti “uzde”. “Posledic ni, še vedno uporabljam ta položaj, tako da vse OK,“ pravi.

Viri:

  • https://www.dailymail.co.uk/health/article-13309051/Man-27-fractures-penis-two-places-hears-horrifying-snap-rolling-erect-member-sleeping.html
Avtor
Piše

N. K.

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
2,566
22.05.2024 ob 15:53
29,520
29.12.2022 ob 00:02
448
21.08.2023 ob 21:43
Preberi več

Več novic

New Report

Close