Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina RE: Krči v mečah in nogah?

RE: Krči v mečah in nogah?

Čeprav je razlogov za krče v mečih lahko več, je v nosečnosti pogost vzrok za bolečine, krče in otekanje v mečih zastoj krvi in tekočine v tkivu. Zastoj je posledica hormonskih sprememb, predvsem pa oviranega odtoka krvi in mezge iz nog. Noge so položene niže od srca in je zato v njih tlak tekočine višji že sam po sebi, dodatni pritisk povečane maternice na vene v trebuhu povzroča dodatni zastoj in dvig tlaka v žilju nog. K zastoju pomembno prispevajo tudi krčne žile, ki jih včasih niti ne opazimo na prvi pogled.

Kaj lahko ukrenete? Če imate krčne žile, potem je priporočljivo noge preko dneva pri hoji povezovati z elastičnim povojem, počivati z dvignjenimi nogami, bolje se je izogibati vročini in si pomagati z blago masažo nog. Pri tem lahko uporabite tudi različna mazila, želeje in tekočine, ki jih dobite v lekarnah za blažitev teh znakov. na žalost pa vsa ta sredstva delujejo le kratek čas in morate zato postopek ponavljati ob ponovnem pojavu znakov. Praviloma te težave ne vplivajo na potek nosečnosti in ne ogrožajo zdravja nosečnice. V primeru hudih bolečin v mečih zlasti pri hoji, močno otečene zlasti le ene goleni, hladni nogi ali drugih nejasnih težavah se čim prej posvetujte s svojim zdravnikom družinske medicine, prav tako pa svoj redni obisk pri osebnem ginekologu ali zdravniku družinske medicine izkoristite za pogovor o tej težavi.

Pred par dnevi smo se priklučili na internet. Žal mi je, da vam nisem mogla že prej pomagati, ampak jaz sem se znebila podobnih krčev z Donat vodo in Magnesol tabletami. Za nosečnice to ni nič novega. Vesela bom, če sem vam kaj pomagala.

Veselite se naraščaja,
Nely

New Report

Close