Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Kaj vzeti na morje zq malčka…

Kaj vzeti na morje zq malčka…

Ali mi lahko poveste, kakšne so vaše izkušnje v zvezi z opremo za malčka, ki ste jo vzeli na morje. Star bo štiri mesece in ga bom še dojila.Kaj je tisto, česar po vaših izkušnjah ne smem pozabiti … Kako je bilo s spanjem, morda kakšen nasvet?

Hvaležna bom za vsak nasvet!!!
Anita

Glede na to, da boste otroka še dojila, ne potrebujete dodatne hrane, mogoče samo ustekleničeno vodo, ki jo uporabljate (če greste v tujino).Večkrat preverite, če ni morda žejen. In tu je že velik delež opravljen. Ne pozabite zdravil (proti vročini, za opekline, termometra, kvalitetne otroške kreme za zaščito proti soncu). Svetujem Vam, da ne uporabljate krem s previsokim faktorjem, ker lahko povzročajo reakcije. Otrok naj bo izključno samo v senci. Mogoče boste potrebovala banjico. Namesto ležalnika za dojenčke, lahko na dopustu uporabite v ta namen tudi avtosedež. Za spanje pa morda prenosno košaro vozička. S seboj imejte zadostno količino plenic. Res da se jih povsod dobi, pa vseeno, da vam ne bo treba takoj letati v trgovino. Po mojih izkušnjah je letovanje s tako majhnim otrokom, kar se tiče potrebne opeme (vse od hrane, igrač, oblačil), še najmanj komplicirano. Med vožnjo ponavadi tudi spijo. No to je treba sicer malo prilagoditi urniku, pa vseeno gre.Kaj drugega se trenutno ne spomnim. Prdvsem se ne sekirajte in naj vas ne bo strah na pot s tako majhnim otrokom. Dandanse se povsod dobi pripomočke za dojenčke, pa tudi zdravniki so v skoraj vseh malo večjih turističnih krajih. Sicer pa v tej starosti rabi predvsem mamo. Lepe počitnice Vam želim. Irena

strinjam se z vsem, kar je navedla že Irena. Moj malček je tisto prvo leto na plaži spal v vozičku in uporabljala sem še eno večjo gazo, ki sem jo medtem, ko je spal pogrnila čez sprednji del vozička, da ga ni motila kakšna muha , je pa lepo dihal.
Senca je res ključni faktor. Tudi klobuček ne pozabita – je nujen tudi ko si v vodi. Fino je imeti dva, ker ti ga malo dete med kopanjem kdaj pa kdaj tudi zaluča v vodo in ga seveda zmoči. Mi smo imeli tudi plavalni obroček, za najmanjše in sem ga vanj dala sedet tako, da je bradico naslonil na naslonjalo , ki običajno pride na vratu zadaj. Tako se mi je zdelo primernejše in bolj sproščeno, saj nikakor ni glavica prišla do vode. Je pa v plavanju užival in upam, da bo tudi tvoj.
Pa lepo se imejte.

Svetujem vam sledeče:
– ustekleničeno vodo in prekuhano vodo v kateri boste otroka kopali
– senco in še enkrat senco (moj lansko leto štirimesečni sin je bil izpostavljen direktnemu soncu le 5 minut in smo če z 2 dni pakirali domov, ker mu nismo mogli znižati vročine z ničemer)
– sobni ventilator
Želim vam lep dopust!

Lep pozdrav!

Sama sem šla lani na morje z dvomesečnim sinom. Izkušnja je bila zelo pozitivna, saj je prva dva dni zaradi spremembe klime samo spal. Ostale dni pa je bil zelo dobre volje. Jaz ga žal več nisem dojila, zato sem morala vsake tri urice pripravljati novo mleko, pa je kar šlo. Brez problema, kar na plaži. Tudi ostale so otroke podojile brez problemov. Skrbelo me je, ker je nenormalno pihalo, zato sem mu kupila lahko kapico z zašitki čez ušeska. Izkazalo se je, da je otrok bolj odporen kot sem si mislila. Kar brez skrbi, pa veliko zabave!

Katja

To, da dojiš je v redu in sploh ti ni potrebno preveč komplicirati pri opremi za dojenčka. Voziček je obvezen, plenice (bombažne) za pokrivanje malčka in brisanje pri hranjenju ter za senco na plaži. Jaz sem dojila svojo hčerko pri osmih mesecih na morju na plaži. Lahke bombažne oblekice so nujne. Ker dojiš, najbrž tvoj otrok ni tako žejen in ne pije čaj. Za vsak slučaj ga imej. Podoji ga kakdar koli bo želel, ker bo veliko žejen oz. lačen. Ne glej na uro in si misli saj še ne more biti lačen… Ker je otroku vroče, je obvezna senca (dežnik), ker ne preneša vročine tako kot mi odrasli. Ali pa počitek v hotelu oz. kje pač boste.
Kreme za vnetje ali opekline (pazi, da do njih ne pride), kremo za sončenje, svečke proti vročini, kozmetiko za kopanje, pižamo za spanje, plenice, …. pa še kaj.
Čez dan naj spi v voziču ali pa v sobi. Bioritem naj ima čimbolj podoben domačemu.
Lep pozdrav in prijeten dopust.

GI

Hmmm…. Tako je imam dva otroka in sicer Nejo in Tomaža in sta dvojčka sicer sta stara 7
mesecev in vedno vzamom vse potrebno na morje; klobuček, oblačila sončna očala, led (za kak pik)
kremo za dojenčke robčke, hladilno kremo, igračko, zložljivi voziček,kašico v tubici,odejo,materino dušico kremo za opekline in kar se spomnimo!!!!

Lp Nuša!

New Report

Close