Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Kdaj razkriti nosečnost

Kdaj razkriti nosečnost

Pozdravljene,
mene zanima, kdaj in kako ste razkrile nosečnost staršem, taščam, v službi,..
Sama se še neisem odločila, kdaj (sedaj sem v 6 tednu).

Hvala za odgovore in kak nasvet.

Hmm to je pa res majčken problem. S tem sem se ubadala (in se še ubadam) tudi jaz. Partner je seveda prvi, vsi ostali za njim. Dobro je tudi, da vprašaš partnerja kaj on misli o tem (kdaj).
Prvi je bil seveda partner, nato moji najbližji prijatelji in moja sestra, moja mama pa je sama poštudirala (to konec koncev ni bilo tako težko, ker sem neko nedeljo zjutraj iskala po hiši jogurtni kozarec :). Z ostalimi pa mislim še malo počakati in uživati v njihovem ugibanju (“Je ali ni?”). V službi pa imam namen povedati tam nekje okrog 11 – 12 tedna.
A ni dobro imeti neko skrivnost in jo deliti samo z najbližjimi? Sploh če je tako “sladka”.

Moje osebno mnenje je, da poveš takrat, ko se ti zdi. Včasih je veljalo, naj ženska počaka z novico dokler ne minejo kritični prvi meseci, zdaj pa se mi zdi, da se tega ne upošteva več veliko. Ravno sama sem bila prve tri mesece tiho, ko sem hotela povedati veselo novico pa – SPLAV – in tako so vsi izvedeli, samo še več govoric sem povzročila s svojim molkom. Prihodnjič bom povedala kar takoj!

Ponavadi se pocaka tam nekje do 4 meseca, skratka po 12 -13 tednu. Do takrat se vam se nic ne vidi, in tudi ni se sigurno da se bo nosecnost obdrzala po tem pa že.

Staršem sva obakrat povvedala zelo zgodaj, v službi pa nekje v 4. mesecu. Je pa seveda odvisno, kako hitro nadomestljiv si v službi. Igranje fair playa se vedno splača.

Zakaj pa senosečnost ne bi razkrila kar sama?!

Mene je tako razganjalo od sreče, da nisem mogla čisto nič čakat.Po moje so vsi v čakalnici lahko prebrali veselo novico z mojega obraza, takoj ko sem stopila iz ordinacije.Vsem, ki so nama blizu sva povedala še tisti dan…

New Report

Close