Najdi forum

Pozdravljeni!

Imam dojencka starega skoraj 5 mesecev.Ker ima mocno alergijo na kravje mleko in jajce je hranjen z dietnim mlekom Pregomin.Pediatrinja mi je svetovala naj pocakam z uvajanjem goste hrane do konca 6 meseca,ker bodo opravili tudi se dodatne teste..Ugotavljam pa ,da je moj mali pogosto lacen..rada bi mu vseeno dodoala kaj bolj mocnega vsaj za cez noc..saj se vedno skozi cel dan in noc je na 3 ure..Pri vsem tem pa imam obcutek,da je prehitro lacen in da potrebuje se..Kaj mi svetujete,kako naj ga hranim in s cim…Kaksne so vase izkusnje?Hvala

Ali ne bi poskusila z dojenjem, ki se kljub temu, če prav razumem, da se ne dojita več, lahko ponovno vzpostavi. Kontaktiraj svetovalke La Leche League.
Moje izkušnje z dojenjem in alergijo so zelo pozitivne.

Ali ga ne dojiš več? Poskusi znova, prepričana sem, da bi alergije hitro minile… Strinjam se z Manjo, pokliči kakšno svetovalko, nekdo v tem forumu je že zapisal številke… če jih ne boš našla, se bom potrudila, da jih poiščem…

Milena, preberi si naslednje strani:http://med.over.net/za_bolnike/bolezni_clanki/alergije/

Tudi če otročka ne dojiš več, ti bo prav prišlo, še posebej recepti. Vseeno pa lahko poskusiš z relaktacijo, toda v tem primeru moraš na strogo dieto tudi ti.

Če otrok pridobiva težo, se ne sekiraj. Normalni otroci jedo na 3 ure noč in dan ali celo na manj. Za dojenčke so značilni tudi tako imenovani “poskoki v rasti”, ko v nekem obdobju (rečemo čez noč) izredno hitro zrastejo in takrat pač potrebujejo hranjenje bolj pogosto.

Tudi pri mojem otroku je bil sum na alergijo na kravje mleko, pa je zato pil soyamil.
Kljub temu sem že pri četrtem mesecu začela dajati gosto hrano pa ni bilo prav nič narobe. Sadne in zelenjavne kaše tako nimajo nič veze z mlekom. Čokolino in ostale žitarice sem mešala pa kar s soyamilom. Svetujem da tudi ti dodajaš gosto hrano, le stvarem ki imajo kravje mleko se izogibaj.

Najbrž ti bom lahko pomagala, saj imam sama dve punčki ( 2 leti in 8 mesecev), ki sta prav tako alergični na kravje mleko in beljak. Starejši se je stanje že popravilo, pri mali, pa še zmeraj skrbno pazim, kaj je.

Alergijo so odkrili že pri starosti treh tednov in tako sem jih naprej do petega meseca dojila ob strogi dieti, ki ne sme uključevati nobenega mlečnega izdelka vključno z izdelki, ki vsebujejo mleko ali mleko v prahu, sirotko, margarino, ter seveda jajca. V petih mesecih sem tako pri obeh enako shujšala za 20 kg. Po prenehanju z dojenjem, sem jima prav tako dajala pregomin, mali ga še dajem. Z kašasto hrano sem počasi pričela po štirih mesecih. V glavnem so bili to frutki in hipp kašice. Pri izbiri kašic pazi, da ne vsebujejo skute, jogurta, keksov…
Nato nekje pri šestih mesecih sem jima začela kuhati obarice(na olivnem olju malo čebule, puranovo meso, korenček, kolerabo, krompir ali riž), juho(govejo juho, v kateri sem skuhala korenček, kolerabo, cvetačo . čebulo)-vsakega po malo zmiksaš in je superca-moje sta to jedle ko nevem kaj. Je res, da kaj dosti izbire glih ni, vendar se kar da. K sreči alergije minejo tja do tretjega leta.

Če te zanima še kaj kar vprašaj.

Mogoče še to, nikoli jima nisem dajala goste hrane po četrti uri, ker vedno kadar sem poskusila sta slabo spali.

Saša

Oj, tudi sama sem imela pri sinu enake težave. Alergijo so mu ugotovili pri 4 mesecih in je bil poleg mleka alergičen še na jajca in pšenico, tako da sem imela res malo izbire.Sama sem uporabljala pikomil sojino mleko, kasneje pa sem začela kupovati sojino mleko in jogurte. Veliko lažje je narediti z njimi pire čokolino in podobne stvari. Tudi moj je bil neprestano lačen, kajti sojino mleko ne vsebuje toliko maščob kot kravje mleko, zato sem z gosto hrano začela že zelo kmalu. Veliko sem kuhala zelenjavne juhe, ki sem jih zgostila z piškoti pregomin, ki so namenjeni alergikom, za večerje pa sem mu dajala čokolino, rižolino in podobne kaše. Kupovala pa sem tudi hippove kaše, ki se lahko zmešaajo tudi z vodo, pa sem mu dala malo sladkorja zraven, da je bilo bolj nasitno. Moraš pa vedeti da bo s kilažo napredoval zelo počasi. Naš je bil do enega leta taka trlca, da sem se skoz ful sikirala, ko pa je alregija minila pa je začel lepo napredovati, in tudi vse lahko je, nimam nobenih težav več. Zanimivo pa je da ti je tisto mleko ki je tako zanič, tudi meni so ga dali v prvo, pa se je že meni gravžal ko sem ga delala, sinu pa še bolj. TUdi v ambulanti kamor sva hodila na kontrole, se je vsem otrokom upiral, zato mogoče premisli o tem da bi mu raje začela dajati kupleno sojino mleko ali pa od pikomila, kar je vseeno boljše kot pregomin.
Upam da sem ti z nasvetom kaj pomagala
lp MAteja

Tudi moja hčerka je bila zaradi alergij hranjena z Pregominom.Ko sem opazila,da je samo mleko premalo,sem ji v stekleničko dodala RIŽOLINO -3 žlice,tako,da je bilo mleko še vedno tekoče.
Upam,da bosta kmalu premagali težave.Milena je pisal/pisala:
>
> Pozdravljeni!
>
> Imam dojencka starega skoraj 5 mesecev.Ker ima mocno alergijo
> na kravje mleko in jajce je hranjen z dietnim mlekom
> Pregomin.Pediatrinja mi je svetovala naj pocakam z uvajanjem
> goste hrane do konca 6 meseca,ker bodo opravili tudi se
> dodatne teste..Ugotavljam pa ,da je moj mali pogosto
> lacen..rada bi mu vseeno dodoala kaj bolj mocnega vsaj za cez
> noc..saj se vedno skozi cel dan in noc je na 3 ure..Pri vsem
> tem pa imam obcutek,da je prehitro lacen in da potrebuje
> se..Kaj mi svetujete,kako naj ga hranim in s cim…Kaksne so
> vase izkusnje?Hvala

Hvala vam za vse te nasvete…Moj mali lepo napredije na tezi…da sem prenehala dojiti je bil razlog ta da ni hotel pri meni vec piti,ko sem zacela dodajati..kljub temu sem zelela da dobi cimvec mleka sem si zacela mleko brizgati za vsak obrok..vendar pa je mleko pocasi poslo in vem zakaj..prevec zivcnih vojn in obremenitev,preden so mu ugotovili to alergijo in seveda letanja po bolnisnicah.
Moj sinek je zelo krepak fant saj je ze ob porodu tehtal preko 4 kg (4230 porodna teza) rad je pregomin ze od prve steklenicke dalje..Razlog zakaj ne upam se dodajati zelenjavnih in sadnih kasic je v tem,da mora biti se testiran za vse to..jaz pa nevem kaj naj naredim..naj dam se vsa ta testiranja skozi za vsako zelenjavo posebej in sadje..pa moko in prsico in psenico..kajti za vsako tako testiranje je potrebno biti v bolnici cel dan..jast in mali pa imava teh bolnic ze cez glavo..po pravici povedano..saj mora biti cepljen tudi samo tako,da je nekaj casa pod zdravniskin nadzorom..prav tako zaradi teh alergij na mleko in jajca.
Sedaj ima preko 7 kg po 4 mesecih in pol vendar je hranjen isklucno z mlekom pregomin..ugotavljam pa da bi zelo rad posikusil se kaj drugega in imam obcutek,da mu je mleko ze premalo..vsaj za vecerni obrok bi mu rada ponudila kaj bolj nasitnega..upostevala bom vase nasvete prosim pa vas se za mnjenja o tem..ali naj opraim se vsa ta testiranja ali ne..res sem v dvomih..lepe pozdrave

Zanimame tale relaktacija…kako poteka rada bi zvedela malo vec o tem,kam se naj obrnem .hvala

POZDRAVLJENA
MEDVE,S HČERKO SVA OPRAVILI SAMO ENO TESTIRANJE ,POTEM PA SEM TIPALA SAMA.KER JE BIL TUDI STAREJŠI SIN ALERGIK SO MI BILE IZKUŠNJE Z NJIM V VELIKO POMOČ.
JAZ BI TI SVETOVALA TESTIRANJE VSAJ ZA OSNOVNE OBLIKE ŽIVIL-S TEM SI BOŠ LAHKO POMAGALA.

New Report

Close