Najdi forum

materinska šola

Zanima me kje v Ljubljani, Domžalah je materinska šola.
Zanima me zato ker se selim iz Kopra v okolico med Domžalami in Ljubljano, pa sem v 17 tednu nosečnosti, predlog za izbor ginekologinje v Ljubljani.

Vprašate lahko tudi na ginekološkem forumu, jaz žal ne vem, nisem iz Lj.

Sem iz okolice Domžal in lahko toplo priporočam materinsko šolo v zdravstvenem domu v Domžalah. Lani sem prvič zanosila in obiskovala tamkajšnjo materinsko šolo. Informacije se dobijo na deski v prvem nadstropju (kjer so ginekologi). Obstajata pa 2 materinski šoli – 1. je za zgodnjo nosečnost (udeležijo se jo nosečnice od 12. tedna naprej), 2. pa za pozno nosečnost (udeležijo se jo nosečnice v 7-8. mesecu nosečnosti). Vodi jo ga. Mihaela, ki je babica in sestra pri tamkajšnji ginekologinji, hkrati pa ima tudi telovadbo za nosečnice, ki je super.

Lepo nosečnost želim!

Anita

Enako kot v Domžalah je materinska šola tudi v Ljubljani – zgodnjo izvajajo zdravstveni domovi, daljšo porodnišnica Ljubljana (in je zelo kvalitetna), poleg tega obstaja v porodnišnici še nosečniška telovadba, ki sem jo obiskovala dvakrat in jo zelo priporočam, tečaj pa imajo tudi za biodoče očete kot pripravo na porod, če seveda partner želi s tabo.

Glede ginekologa:
Sama hodim k dr. Kolarjevi, ki ima privatno prakso s koncesijo. Ne vem, če še jemlje paciente., je pa zelo strokovna in ti jo toplo priporočam. Poskusi poklicati na tel. 439 49 10 v pon. ali čet popoldne, ostale dni dopoldne. Srečno

Špela

Jaz sem hodila (5 let nazaj) v materinsko šolo v okviru porodnišnice Ljubljana, in sem bila povprečno zadovoljna, menim pa da je zadeva vsepovsod enako organizirana. Moje izkušnje kažejo na to, da potrebuješ izkušnje, in da bilo veliko bolje če bi materinska šola bila organizirana tako, da bi tudi kakšna “obična” mamica prišla povedat kako in kaj oziroma da bi bilo omogočeno več aktivnega sodelovanja s strani nosečnic in organiziranja različnih pogovorov z mamicami, ki so že vse dale skoz. Medicinsko osebje ki vodi in organizira te šole je preveč “naučeno”, prideš, te odklukajo na seznamu, poslušaš in greš….

Kar se tiče izbora ginekologa, osebno sem pacientka dr. Branke Colja, ki dela v privatni praksi s koncesijo, je odlična strokovnjakinja, še bolj pa zna prisluhniti pacientu ki ima težave, njen pristop pacientu je več kot odličen, tako da jo toplo priporočam

Tudi jaz imam isto ginekologinjo in sem z njo več kot zadovoljna. Vedno si vzame čas zate, se po pregledu tudi malo pogovori s tabo. Pri njej se res nikoli nisem počutila kot številka.

Sicer pa ima ordinacijo v Bežigrajskem dvoru. Če te zanima lahko poiščem telefonsko številko in ti jo napišem.

Dr.Colja je res krasna, ampak novih pacientk ne sprejema,razen če si samoplačnica. Ko je šla iz Zdravstvenega doma Bežigrad, je vzela s seboj svoje pacientke, novih pa ne sprejema.Sama sem bila prejšnji mesec tam in sem to izvedela.

LP, Kaja

New Report

Close