Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja sramežjivost, povečane bezgavke

sramežjivost, povečane bezgavke

Imam problem, če lahko temu sploh tako rečem. Moj sin je star 22 mesecev in za enkrat še edinec. Ne hodi v vrtec, a bo letos septembra začel. Zato me mogoče tudi malo skrbi. Doma in v družbi ostalih domačih je zelo živahen, a ko pride čas za igranje v dvoje (ali več) nekako otopi in se stiska k moji nogi. Venomer ponavlja, da bi mamico. Spodbujam ga k igri, tako, da se mu po približno pol ure uspe vklučiti vanjo. Se sprosti, a je kljub temu veliko bolj umirjen, ne skače kot nor, kot to počnejo drugi otroci. Prosim za vaše mnenje.

Muči pa me še nekaj. Pred dvema mesecema sem opazila na njegovem vratu otečeno bezgavko, kasneje so se mu pojavile po celem vratu. Bila šem že pri zdravnici, ki je rekla, da je to za otroke normalno, a me kljub temu skrbi, saj jih še vedno čutim. Omeniti moram, da se mu po obrazu pojavljajo ekcemi in ne vem, če je mogoče to povezano. Zanimajo me vaše izkušnje.

Imela sem srečo. da se je moj otrok zelo hitro vključil v novo okolje-vrtec, vendar sem imela priliko opazovati otroke drugih staršev, katerih otroci so bili bolj sramežljivi in so imeli starši kar nekaj težav, preden so se otroci vključili. Ena mamica je hodila 14 dni s sinom v vrtec, in ga tako počasi navadila. Saj gre, pri enih hitreje, brez problema, pri drugih pa je potrebno malo več časa. Brez skrbi saj bo šlo.

Glede ekcema pa lahko iz svojih izkušenj povem, da gre za dermatitis, ki je najbrž posledica kakšne alergije. Imam namreč dve punčki in obe sta alergični na mlečno beljakovino, kadar nisem dovolj pazljiva in se pregrešim, ter jima ponudim kaj kar vsebuje mlečno beljakovino takoj dobita po licih izpuščaje. Sicer pa z bezgavkami nimata težav.

Upam, da sem z odgovorom kaj pomagala, pa pozdravljena!

Saša

kako pa poteka uvajanje v vrtec?
hvala.

Jaz sem svojo hčerko dala v vrtec Prule, uvajanje pa je potekalo takole. Sama sem že med poletnimi počitnicami peljala hčerko v vrtec, ko so bili vrtčevski otroci zunaj na igrišču in sem jo pustila, da se je igrala z njimi. Drugače, pa na začetku, par dni hodiš za nekaj ur z otrokom v vrtec, in postopoma zmanjšuješ čas, ko si v vrtcu z otrokom in podljšuješ čas, ko je otrok v vrtcu sam. Seveda brez joka ne gre, vendar se otrok kmalu navadi, tako, da je kasneje včasih hudo, če ne sme v vrtec.

Saša

New Report

Close