Najdi forum

stari starši

Najina otroka (2 in 4 leta) med vikendom pogosto prespita pri starših od žene. Moji starši (živimo v isti hiši)se nad tem zgražajo in pravijo, da je to zelo nevzgojno in da sigurno ni dobro za otroka. Jaz po svojem občutku ne vidim ovir, saj so otroci zelo zadovoljni. Bojim se, da gre samo za lubosumje mojih staršev.Zanima me kakšne so vaše izkušnje s tem?

Mislim, da so res samo ljubosumni, še posebej, če so tvoji starši čisto O.K.. Če tu in tam prespita pri njih, jima res ne more nikakor škodovati. Po moje si otroka tvoji starši nekoliko lastijo, ker pač živite v isti hiši in so najbrž dosti z njima.
Najbolje da preslišiš njuno godrnjanje, moral boš pa ostro reagirati, če bosta začela recimo govoriti slabe stvari o tvojih starših tvojima ptrokoma. LP

Moji starši so delali iste probleme – z utemeljitvijo, da bi morala biti družina čez vikend skupaj, čeprav otroci pri moževih niso spali več kot enkrat na mesec. Po resnem pogovoru (saj sta vseeno kar razumna človeka, sposobna sprejeti kritiko), sta povedala, da se jima je to zdelo nenaravno, še najbolj ju je pa skrbelo to, da midva z možem “žurava”, za otroke pa skrbi nekdo drug. Vse je izhajalo le iz tega, ker sta se onadva za nas razdajala in nista pomislila, da bi kdaj storila kaj samo zase. Ko sva jim razložila, da ti najini “žuri” niso pijanski in razuzdani in da gre samo zato, da se dobiva s prijatelji in da se zato dobro počutiva, sta stvar nekako sprejela, čeprav kdaj še slišim tisti mamin “a spet gresta”. To je pač davek, ki ga plačujemo tisti, ki smo se naselili v prizidek!
P.S: Otroci pa še vedno zelo radi hodijo k moževim staršem in se vsakokrat tega zelo veselijo.

Tudi moji otroci velikokrat prespijo pri babici in to je samo dobro. Midva z možem imava čas zase, otroci pa uživajo v razvajanju pri babici. V tem ne vidim prav nič slabega. Nasprotno, to se mi zdi koristno.
Glede na to, da živite skupaj v isti hiši, se bo večkrat dogajalo, da se bosta vmešavala v vzojo vajinih otrok. Moji starši in moževi starši spoštujejo to, da sva midva starša svojih otrok in se ne vmešavajo v vzgojo, ko so pa otroci pri njih, se pa jaz ne vmešavam v njihovo vzgojo. Otroci dobro vejo, kaj kje smejo in stari starši so pač zato, da otroke razvajajo:))).

New Report

Close