Najdi forum

Kaj potrebujem

Na trgu vidim sto in eno stvar za mater in otroka, zanima me, da mi svetujete iz izkušenj kaj res potrebujem. Koliko majčk, kompletov za začetek,dude, itd rodila bom sredi julija.Hvala

Pozdravljena

Malo sem že pozabila, koliko česa potrebuješ, vendar če si obiskovala tečaj za bodoče mamice – to kar ti tam povedo je več kot zadosti. Tudi v paketu dobiš kar nekaj koristnih stvari. Odkar se uporablja papirnate plenice, je stvar zelo enostavna, saj so oblekice suhe in ni potrebno stalno preoblačenje, poleg tega pa moje izkušnje kažejo na veliko število daril, ki so več ali manj oblačila za prve štiri mesece.

To kar ti svetujem dodatno je, da:
– ne kupuj najmanjše številke. Začni s št. 62, saj je 56 tako majhna, da mu bo prav le kake tri tedne ( tako majčken naj bo le kompletek s katerim ga boš prinesla iz porodnišnice)
– ne kupuj majčk – kupi bodyje, ker so bolj praktični in otrok je ves čas po hrbtu pokrit
– imej dovolj slinčkov – mehkih – saj dojenček velikokrat podre kupček tako, da tudi malo bruhne
– Če kupiš kompletek naj se po možnosti odpre v koraku – tako ti pri previjanju ne bo potrebno otroka celega slačiti
– imej nogavičke s seboj v porodnišnici in mu jih obuj, saj imajo malčki kljub poletju vedno hladne nogice

Lahko bi ti sicer napisala še kaj več – pa naj se še kdo oglasi

LP

Špela

Bodyji so zelo koristni po drugem ali tretjem mesecu, ko otroka nehaš široko povijati, do takrat pa so bolj praktične majčke, ki se zavežejo zadaj.Če otrok veliko kaka, se ti dogaja, da pri vskem kakanju umaže body in moraš otroka celega sleči. Zelo kvalitetna so oblačila KATJA IN ALEN ter FILIO&LAURA. Dolgo časa jih otrok nosi, dobro se perejo.Rabiš kompletek v katerem bo šel otrok domov iz porodnišnice.Rabiš tudi ogromno plenic za široko povijanje , za brisanje, podlagnje, zastiranje..
Zelo uporabni so pajacki brez rokavov oz. z naramnicami.Potrebuješ več parov nogavičk ali copatke, kapico za po kopanju.Zelo veliko stvari je v paketu, vendar vse večje številke. Če imaš majhno dete, se ti lahko zgodi, da mu ravno prve tedne nimaš kaj obleči. Zato vseeno lahko kupiš par stvari 56 št.Za začetek lahko pripraviš dudo za novorojenčke (stane okrog 500 sit ) ni pa nujno.Za vse velja, da lahko dokupiš po porodu in potrebi. Če boš dojila rabiš dosti manj : stekleničk, sterilizator, grelec…Jaz sem kupila pumpico za iztiskanje mleka, pa je nisem rabila, ker sem si lažje iztiskala ročno. Hočem reči, da ni panike.S sorodniki in prijatelji pa je tako, da preradi kupujejo neuporabne stvari. Ne pozabi na podloge za dojenje in kremo za brdavice, da ne razpokajo, pa ogromno vpojnih vložkov.To res nujno rabiš, ko greš v porodnišnico, kajti tam tako skoparijo z vsem.
Sicer pa ti želim veliko užitka pri pripravljanju majhnih oblačilc !

New Report

Close