Najdi forum

Zavračanje hrane

Pozdravljeni,

Imam 5 mesecev staro hčerko. Ze kaksen mesec je tudi ostalo hrano (sadne kaše, piškot v mleku, mlečni gres, juho, zelenjavo) in vse je osvojila brez težav. Nikoli ni bruhala ali imela prebavnih motenj, ko je pričela uživati novo hrano.

Danes pa je začela vso hrano in pijačo zavračati. Kaj je temu lahko vzrok? Prosim za kakšen nasvet,…predno se odpraviva do zdravnice po pomoč. Je potrebno takoj k zdravniku ali se lahko kakšen dan počaka?

Hvala,

Maja

Otroci ne jejo vsak dan enako. Tako da ce za vsak obrok vsaj nekaj poje in je drugace dobre volje, se ne rabis sekirati. Ce pa te vseeno skrbi, kako je z njo pa kar pelji k zdravniku.

Če je otrok drugače dobre volje, nima vročine ali napetega trebuščka, potem je z njim vse v redu, mu pač danes ni do te hrane in ga nikar tudi ne silite. Ponudite mu čaj iz kimla, janeža in kamilic, da potolažite njegov želodček in mirno počakajte. Tudi če cel dan nič ne zaužije mu ne bo hudega. Pazite le, da otrok dovolj pije, kajti kaj kmalu lahko pride do dehidracije! V primeru, da se vam zdi otrok jokav, napet, siten ali da ima celo vročino, pa raje ne odlašajte in ga peljite k zdravniku. Lahko da gre za kakšno otroško bolezen, kar v tem času niti ni nič čudnega.

Pozdrav Saša

Maja,

sama se sicer ne strinjam s tem, da tako majhen otrok že je vse po vrsti, no ampak to tako ali tako dela vsaka mamica po svoje. Rada bi ti le povedala svoje izkušnje. Moja hčerka (13 mesecev) nekatere dneve poje ogromno, včasih pa čisto nič. Strinjam se s Sonjo in Sašo, da če se otrok obnaša enako kot običajno, je vse v redu z njim. Srečno, Monika

New Report

Close