Najdi forum

Kmalu bom prvič mamica in imam eno vprašanje.
Prosim vas za izkušnje ali naj kupim zibelko ali naj raje samo
posteljico. Nekateri pravijo, da bom z zibelko otroka samo navadila
da bo vedno samo ob zibanju zaspal, drugi pravijo drugače. Prosim
vas za čim več izkušenj.
Hvala v naprej.

Sama sem vse tri otroke imela v zibelki, pa niso prav nič razvajeni zaradi tega. Res je edino to, da je prvi otrok vedno bolj razvajen kot ostali potem-ampak to samo zato, ker je prvi in ker imate ves čas samo za njega. Res pa je, da ni potrebno, da otroka stalno zibate. Otroka podojite, podrete kupčka, previjete malo pocrtate in date v zibko. Ponavadi bo zadovoljen otrok zaspal brez zibanja. Če pa vidite, da je nemiren, pa malo pogugajte pa bo. Edina slaba stran zibke je , da je uporabna do pol leta ali pa še manj, tako, da če kupujete novo se vam bolj splača kupiti posteljico. Če vam denar ne dela velikih težav in če mislite imeti potem še kakšnega otroka pa kar.

Beti

Meni je žal, da nismo kupili zibelke za hčerko. Do petega meseca je imela trebušne krče in s tem velike težave pri spanju. Z možem sva jo vsak večer zibala na rokah tudi eno uro včasih, pa se je potem še petkrat prebudila, ko si jo položil v posteljico. Gugala sva jo na različne načine; v stolčku, v vozičku, kjer je tudi najlepše zaspala.Zato priporočam vsaki bodoči mamici zibelko, v končni fazi jo lahko shrani za druge otroke, odda ali proda.

Ne smemo pozabiti na to, da je otroku najbolj potrebna mamina blizina in osebni stik.Tega pa ne more nadomestiti nobena posteljica in zibelka.Zibelko si kupite samo za spanje, za cartanje otroka pa so dosti boljse mamine tople roke in njeno narocje.Prav pride tudi ockovo narocje.Pa brez skrbi, da boste otroka razvadili.

Mojca

New Report

Close