Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Alergija na sonce

Alergija na sonce

Najprej vas lepo pozdravljam in bi vas prosila,če mi lahko odgovorite na naslednje vprašanje:
Letos sem po 2 letih odšla na morje za 2 tedna in so se mi po 1 tednu začeli pojavljati rdečkasti fleki na delih telesa,ki niso izpostavljeni soncu čez leto(hrbet,trebuh).Naj povem,da sem se sončila,ko sonce ni bilo nevarno (od 9-10:30 in popoldne od 17 -18:00).Srbež je bil tako neznosen,da mi je onemogočil spanec.
Sprašujem pa kako naj si človek najbolje pomaga,ko že dobi fleke toda lekarna je že zaprta.Kako si človek lahko pomaga sam?
Ali je to bila alergija na sonce? Kaj se priporoča ljudem,ki imajo to alergijo.
V naprej se zahvaljujem za vaš trud.
LP 🙂

V kolikor niste alergični na kakšno travo ali živalco v morju, gre res za alergijo na sonce. Težavo lahko preprečite, na vsak način pa omilite, če začnete teden dni pred načrtovanimi počitnicami jemati tablete proti alergiji, ki vam jih bo predpisal vaš osebni zdravnik. Na vsak način pa se izogibajte direktnemu soncu posebej spomladi in poleti, ko je to zelo močno. Srbečice ne morete omiliti brez antihistaminikov v tabletah ali kremi, nobeno od teh zdravil pa ne morete dobiti brez recepta. Hladilno mazilo vam bo mogoče srbenje olajšalo, pregnalo pa ne. Pripraviti se boste morali vnaprej in ne čakati, da se alergija pojavi.

Ker imam tudi jaz alergijo na sonce (koprivnico) in prav tako 4 letna hči sem kupila letos v lekarni (brez recepta) kremo za sončenje ILRIDO 15 in obe sva lahko brez skrbi bile na soncu. Tako da je bil letos dopust res pravi dopust.
Če pa sem že dobila koprivnico (v prejšnih letih) sem si kožo spirala z raztopino sode bikarbone in vode. Malo je pomagalo.

New Report

Close