Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina ABTRONIC

ABTRONIC

Lep pozdrav imam eno vprašanje in sicer:po televiziji sem zassledila reklamo za aparat abtronic za trebušne mišice,ki naj bi z električnimi sunki krčila trebušne mišice.Sedaj pa me zanima vaše strokovno mnenje o aparatu oz.o podobnih napravah.Kolikor sem jaz poučena naj bi tudi na fizioterapiji in na podobnih mestih uporabljali naprave z električnimi spodbujanji.Ali lahko taka naprava tudi škoduje in ali je taka naprava učinkovita za krepitev mišic,ali je to le še ena navadna natega po TV.
Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem.
LP 🙂

Spoštovani!

Vsi aparati, ki dražijo živec in s tem povzročajo krčenje mišice, ki jo oživčuje ta konkretni živec, predstavljajo le pasivno obliko vadbe in zelo selektivno – vezano le na eno mišico ali skupino, nobene koristi pa od tega nima srce, krvni obtok in ostali sistemi. Menim, da je klasična, aktivna, vadba boljša, če ste zdravi in imate zdravo srce. Optimalna je kombinacija športov z zimsko letno variablo, na ta način boste razgibali vse telo, bivali na svežem zraku, vaš profit bo širši.

Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem.Se redno ukvarjam s športom in tam poskrbim za srce in ožilje,samo rada bi ojačala trebušne mišice,pa mi s trebušnjaki ne gre ker me po vajah boli hrbet in križ zato sem mislila,da jih lahko ojačam kombinirano z vsakodnevno vadbo in ABTRONICOM.Ali mi bo uspelo ali bo potrebno za trebušne mišice opraavljati trebušnjake?
Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem in se vnaprej opravičujem za izčrpno pismo,ampak vseeno bi se rada prepričala pred nakupom aparata.
LP 🙂

Osebno menim, da vam aparat škodovati ne more, če ga boste redno uporabljali tudi efekt ne bo izostal, reklamna natega je le v tem, da nekdo, ki nič sicer ne miga, je okrogel in zaležan, zgolj s tem aparatom ne bo pridobil manekenske linije in “švarcenegrskih” mišic.

Najlepša hvala za odgovore in za vaš dragocen čas, saj ste mi zelo pomagali.
LP 🙂

Tina,

če te po trebušnjakih res boli hrbet, to pomeni, da jih verjetno delaš narobe. Sama telovadim redno cca 5 let, obseg pasu se mi je v tem času zmanjšal za 6 cm (pri isti telesni teži in brez hujšanja), kljub porodu imam spet raven trebuh, hrbtenica pa me nikoli ne boli več. Moje vaje pa so naslednje:

1. leže na hrbtu, roke za glavo, noge rahlo pokrčene. Dvignem le glavo in ramena, komolci pri tem ostanejo ravni (ne dvigaš jih h glavi!), pogled je usmerjen v strop – hrbet pri tem dejansko ostane na tleh

2. ista poza, le da kolena položim vstran (najprej 25 x desno nato še levo), pa se dvigam (seveda tu komolcev ne morem držati več ravno)

3. leže na hrbtu, noge so stegnjene, za ca 25 cm počasi dvigam in spuščam vsako nogo posebej.

Poskusi, mogoče ti bo uspelo, precej ceneje je od TV nakupa, delati pa moraš vseeno.

Sabina,
Hvala za odgovor mislim pa,da ni bila težava v tem,da nisem delala prav vaj ampak mislim,da sem po treningu delala še vaje za trebuh in mislim,da sem pretiravala.Zato so se bolečine pojavile.Hvala za tvojee mnenje in nove vaje.
LP 🙂

New Report

Close