Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Kap pri 23-ih

Kap pri 23-ih

Pred kratkim sem ravno izvedela, da je prijateljico prizadela kap, sicer ne vam kakšna, vem le to da je bila zadnje čase zelo zelo suha, kakšnih težav z srcem in vsem ostalim nikoli ni imela. Ali možno da te pri tako mladih letih prizadene ta huda bolezen. Ali moraš za možgansko in srčno kap imeti npr. visok tlak, sladkor, ali holesterol ali se to lahko zgodi tudi tako pri popolnoma zdravem človeku? Me je kar pretreslo, ker se sama že drugo leto spopadam z tesnobnostjo in anksioznostjo pa me zanima če tudi vse to slabi in zelo vpliva na določene organe?

Hvala za pojasnilo?

Spoštovani!
Ljudje rečemo, da je nekoga “kap”, kar navadno pomeni, da je na hitro umrl. Vzrokov za tako “kap” je lahko zelo veliko: nenadna odpoved srca, razlitje krvi v možgane (anevrizma), embolija (zračna, maščobna),lahko tudi pljučna, krvni strdek v žilju srca ali možgan in še in še. Če ima vaša znanka nevrološke težave, je šlo verjetno za možgansko kap, pri tako mladem človeku najverjetneje zaradi okvar žilja, če je šlo za srčno kap (okvara srca) je ta lahko posledica kakšnega prebolelega vnetja srca, srčne napake ipd. Visok pritisk seveda lahko povzroči razpok žile v možganih, tudi sladkorna bolezen okvari žilje, prav tako holesterol, vendar malo verjetno v tako rosnih letih, razen če sladkorna bolezen ne bi bila odkrita.
Glede anksioznosti se obrnite na ustreznega strokovnjaka – psihiatra, ki vam bo pomagal s psihoterapijo, zdravili ali z obojim hkrati.

Spoštovana!

Glede anksioznosti me zanima. Kakšne težave imate. Sama sem napreč po sodelavčevi smrti začela hujšati, sem brezvoljna, brez apetita pa me zanima, pri zdravniku sem bila pa nekih okvar niso našli, ali gre pri meni tudi za anksioznost. Sploh ne vem več kako si naj pomagam. Odklanjam razna zdravila za pomiritev pa ne vem ali ravnam pravilno.

Prosim da mi na kratko opišete vaše počutje.

Hvala

Ana

Objava čaka odobritev

New Report

Close