Najdi forum

meso

Moj sin je star 10 let in praktično od rojstva ne uživa mesa. Tja do 3. leta starosti je sem ter tja pojedel kakšen polpet potem pa tudi to ne več. Pri pregledu so ugotovili manjšo slabokrvnost, večkrat je tudi utrujen. Ker sem mnenja, da otrok vzame hrano, ki jo potrebuje, ga nikoli s hrano nisem posiljevala. So ga pa v vrtcu. No v vrtcu je potem pojedel kakšen košček na mesec, dokler nisem vzgojiteljici rekla naj ga ne posiljuje, saj se še spominjam sebe kako so mi v tlačili hrano v usta. Sicer je atletske postave, a zelo bledoličen. Ne vem a začela sem dvomiti v svoje do sedaj trdno prepričanje, da si bo vzel kar potrebuje. Sicer uživa veliko mlečnih izdelkov in sadja, ribe. Sem mu naredila škodo, ker ga nisem silila z mesom?? Kaj pa naprej?? Naj ga začnem siliti??

Spoštovani!

Svetujem vam, da ga ne silite, skrbite le, da bo njegova prehrana polnovredna. Meso lahko z ribami, sirom, skuto, jajci, sojo skoraj v celoti nadomestite, s siljenjem boste dosegli ravno obraten učinek. Pazite le, da ne bo lakote tešil s preveč sladkarijami, kar bo kasneje rezultiralo v preveliki telesni teži in vtirilo nezdrav način prehranjevanja. Blaga slabokrvnost je pri otrocih pogosta, tudi če jedo meso, če pa je slabokrvnost hujša in je utrujenost njena posledica, se posvetujte z zdravnikom, ki vam bo morda predpisal železo. Preverite, če dobro vidi, glavoboli in občutek utrujenosti so lahko tudi posledica slabovidnosti.
Skratka: če sin je količinsko dovolj, pestro, pa čeprav brez mesa, se dovolj giblje na svežem zraku in je sicer zdrav, se ne obremenjujte preveč!

New Report

Close