Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina telovadba

telovadba

sem nosečnica v 6. mesecu, ker se zelo redim ¸( tudi zdravnik mi je povedal da preveč) in tudi tako bi želela obiskovati telovadbo za nosečnice. ker v mojem kraju nimnajo nikjer organizirane te telovadbe, kar je sramotno, saj nisem iz kake male vasoi ( sem iz Kranja), v Ljubljano pa bi težko hodila, bi vas prosila, da mi svetujete za kako primerno videokaseto, z aerobiko, telovadbo za nosečnice.

Spoštovani!

Na odgovor ste morali malo počakati, ker sem poskušala narediti “domačo nalogo”, moram pa priznati, da mi ni najbolje uspela.
Telovadba za nosečnice je vsaj v Ljubljani organizirana le v okviru Materinske šole in dodatno kot samoplačniška usluga, sicer pa literature na to temo nisem našla. Obstajajo skripta za fizioterapevte, kar pa vam ne bo nič pomagalo. Svetovala bi vam veliko gibanja na prostem, plavanje, raztegovanje mišic, nobene stvari pa ne delajte na silo ali pretirano, ne tecite in ne poskakujte, izogibajte se orodju, kjer lahko padete ali se udarite, aerobika po moje ni prav zdrava, ker navadno vsiljuje prehud tempo. Poskrbite, da boste jedli večkrat na dan, malo in ne preveč kalorično hrano. Jejte dovolj zelenjave, pusto meso, sadje, ne jejte slaščic, masla, polnomastnih sirov in jogurtov, namesto sadnih sokov pijte nesladkane čaje ali vodo.

New Report

Close