Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina PO DIETI

PO DIETI

Lepo bi vas prosila,če mi lahko odgovorite na naslednje vprašanje.Do sedaj sem se držala 14 dnevne diete( uporabljali naj bi jo v kliničnem centru,ker z njo spremenimo metabolizem) po kateri pa naj bi pričela normalno jesti.Zanima me kako naj obdržim težo po dieti ne da bi se odvečni kilogrami vrnili? Ker dieta vsebuje veliko solate in zrezkov toda brez krompirja,sedaj pa se bojim,če bom pričela jesti tudi hidrate z mesom,da se bodo kg vrnili.Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem 🙂

Spoštovani!

Namen zelo restriktivnih a hkrati kratkotrajnih diet je, da relativno hitro izgubimo nekaj teže in s tem pridobimo veselje in voljo za nadaljevanje in da nam pride v zavest, kje smo ga lomili. Največ kilogramov pridobimo zaradi drobnarij, ki jih skozi ves dan pojemo, a se tega sploh ne zavedamo (sokec, piškotek, grižljajček, bombonček, arašidek, kavica s smetano…..), če pa to zvečer zberemo in seštejemo kalorije bi se zgrozili! Bistvo hujšanja in potem tudi ohranjanja zaželene telesne teže je pravilna razporeditev obrokov, dovolj gibanja in nič balasta v smislu nepotrebnih kalorij, (Oglejte si moj današnji odgovor na slično temo), vendar se mora ta premik zgoditi najprej v naši glavi. Naučiti se morate nadomestiti dolgčas in nezadovoljstvo z nečim, kar ne redi.
Svetujem vam, da po šesti zvečer ne jeste več, da so dopoldanski obroki močnejši od večernega, jejte še vedno dovolj sadja in zelenjave, kruh, testenine in krompir si sicer privoščite, vendar bolj “šparovno”, izogibajte pa se sladkorju, polnomastnim mlečnim izdelkom, sadnim sokovom, bombonom in sploh sladkarijam, pijte vodo ali dietne pijače brez sladkorja, čajev in kave si ne sladkajte, odpovejte se zelo slanim in prekajenim mesnim izdelkom itd. in istočasno intenzivirajte porabo!

Najlepša hvala za odgovor,toda s testeninami in rižem ne morem ravno šparati,ker so ogljikovi hidrati najbolj pomebni za energijo-Aktivno treniram košarko 5-6 * na teden,zato samo ob zelenjavi in sadju ne bo šlo.Imam še eno vprašanje in sicer ali so 100% sadni(jabolčni sok) sokovi priporočljivi ali naj se tudi njih izogibam?
lp 🙂

Spoštovani!

Sadni sokovi, pa čeprav 100%, imajo navadno visoko kalorično vrednost zaradi naravnega sladkorja – saharoze. Preberite na embalaži, koliko kalorija ima 1 dcl in se ravnajte po tem

New Report

Close