Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina pregled pri zdravniku

pregled pri zdravniku

Pozdravljeni !

Imam še eno vprašanje. In sicer: Rada bi šla na pregled k zdravniku, kjer naj bi ugotovili, da nimam v telesu “aktivnih” rakastih celic. Jaz si to predstavljam, tako, da bi šla na ultrazvok notranjih organov (srce, ledvice, jetra, želodec,….), mogoče tudi na mamografijo, pa rentgen pljuč, pa pregled krvi. Zanima me vaše mnenje o tej stvari, se vam zdi to potrebno oz. ali me bo osebna zdravnica jemala resno. Osebno se počutim dobro in nimam nobenih težav. Kako že tisto ger, bolje preventiva, kot kurativa…..

Hvala in lep pozdrav Lela

Spoštovani!

S to stvarjo je pa takole: zdravnica vas bo že jemala resno, vprašanje pa je koliko teh preventivnih specialističnih pregledov bo poravnala zavarovalnica, ali povedano drugače, nekaj pregledov na vašo željo bo verjetno potrebno opraviti samoplačniško. Če namreč ni nekih bolezenskih simptomov vas zdravnik, zgolj preventivno, ne more pošiljati z napotnico na vse te preiskave, če pa določene težave imate, je drugače.
Posamezne preiskave niso tako drage in poglejte stvar iz drugega zornega kota: tudi svojemu avtomobilu privoščimo redni servis na toliko in toliko prevoženih kilometrov, zakaj ne bi tak “servis” privoščili tudi svojemu telesu?
Mislim, da razmišljate prav!

Mene pa zanima nekaj podobnega; pred nekaj leti mi je znanec pripovedoval o tem kako imajo v Ljubljani ( ne vem kje) eno napravo kjer te v bistvu vsega pregledajo in ti postavijo diagnoze za vse, kar je še skritega. Še tako je rekel, da tam moraš biti psihično pripravljen na kaj takega.
Ali vi kaj veste o tem?

Spoštovani!

O taki univerzalni napravi ne vem ničesar, sklepam, da gre za kakšno bioenergetsko praktiko.

Mene pa zanima kateri preventivni pregled priporočate ženskam po 40 letu?
Lep dan zelim še naprej!

Spoštovani!

Ženska po štiridesetem naj bi redno enkrat letno obiskala ginekologa, na dve leti opravila mamografijo ob rednem mesečnem samopregledovanju dojk, enkrat letno naj bi si kontrolirala holesterol in maščobe ter sladkor v krvi, preiskavo urina. Ciljano pa je potrebno opraviti preventivno tiste preiskave, kjer imamo občasno težave. Npr.: ultrazvok trebuha oz. gastroskopijo, če nas občasno boli želodec in imamo “trebušne” težave, slikanje pljuč in obremenitev, če so težave z dihanje, EKG, itd.
V premenopavzalnem obdobju je dobro tudi izmeriti kostno gostoto, da bomo kasneje izvide med seboj primerjali.

Prosim povejte mi kaj naj ti izvidi pomenijo
S-AST 099 mmol / L
S-ALT 153 ukat/L
S-gamaGT 6.16 ukat/L
S-LDL-Holesterol 4.3 mmol/L
(K)Erci-MCV 98fl
(K)Erci-MCH 32.9pg
Granulociti 0.72 1

S-AST 099 mmol / L normalna vrednost do 0,60
S-ALT 153 ukat/L – norm vrednost do 0,70
S-gamaGT 6.16 ukat/L gama GT je normalna vrednost do 0,62
S-LDL-Holesterol 4.3 mmol/L – do 5,2
(K)Erci-MCV 98fl do 94
(K)Erci-MCH 32.9pg do 32
Granulociti 0.72 OK

Prve tri vrednosti so jetrni testi, ki so povečani, vendar mislim, da ste vsaj pri gama GT narobe prepisali. Holesterol je v redu, prav tako polnjenost in volumen eritrocitov MCV in MCH.
Izvid, če je res tak kot ste napisali, govori za bolezen jeter.

Pišem vam ponovno glede bolezni jeter.
S-gama GT je prav 6.16.
Kakšno zdravljenje je potrebno in kaj lahko pričakujem
Povem vam pa tudi to,da nikoli ne pijem alkohola.Zakaj je sploh do tega
prišlo.

Potrebnih je še cel kup preiskav, možnih je več stvari npr. oviran odtok žolča zaradi vnetja žolčnika ali kamnov, zaradi zamašitve izvodila iz drugih razlogov, lahko imate enega od hepatitisov (A, B ali C), skratka, zgolj na osnovi povišanih transaminaz ni mogoče reči, kaj je vzrok. Pri zdravniku, ki vas je poslal v laboratorij, boste izvedeli tudi, za katero bolezen gre oz, kaj sumi.

New Report

Close