Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina po porodu

po porodu

Spostovani,

potrebujem nasvet. Dve leti nazaj sem rodila prvega otroka. Od takrat mi teza pocasi, toda vztrajno raste, ceprav nisem spremenila prehranjevalnih navad, le nacin zivljenja je precej drugacen. Zase nimam niti trenutka casa vec, zato bi rada nadzorovala svojo tezo na cim lazji in zdrav nacin, ce je to sploh mogoce. Priznam, imam neredno prehrano, pa tudi gibljem se premalo, vendar se trudim. Je se kaksna moznost, da tezo nadzorujem. Splosna zdravnica mi je svetovala Xenical, vendar sem tablete takrat zavrnila, zdaj pa nisem vec prepricana, saj se bojim, da se bo teza se vecala. Kaj mislite vi?

Spoštovana Alenka!

Osnovna napaka nas žensk je, da si preprosto ne vzamemo nekaj časa, ki naj bi bil samo naš. Kot prosti čas ne štejte sprehoda z otrokom ali pa službenega kosila s šefi ali pa obveznega teniškega popoldneva z moževo družbo. Malo časa si vzemite, a ta naj bo le vaš. Če ste Ljubljančanka vam svetujem, da se obrnete na dr.Sentočnikovo, internistko, ki ima v Rožni dolini svojo ordinacijo s fitness klubom in vodeno telovadbo, so pa vse storitve tam samoplačniške.
Xenical morate jemati pod zdravniško kontrolo. Sredstvo veže maščobo, oz. preprečuje, da bi se ta resorbirala, zato se neprebavljena izloči. V praksi je to kar neprijeten fenomen, zato se sami pacienti izogibajo maščobam, da ni stranskih učinkov zdravila, sicer pa je bistvo vseh diet, da spremenite svoj odnos do hrane, da ta ni več mašilo za nervozo, nezadovoljstvo itd. in da svojo pozornost usmerite drugam. Izogibajte se vsem jedem, predvsem dodatkom, s katerimi se “pocrkljate”: sladice, bomboni, zelo kalorični obroki, bodite varčni z oljem, solata je lahko zelo dobra tudi z aromatiziranim kisom in zgolj kapljico olja, ne jejte majonez, vsi mlečni izdelki naj bodo iz posnetega mleka, ne jejte ostankov iz mize, za otrokom ipd.

New Report

Close