Najdi forum

ledvice

Pozdravljeni!

Velikokrat slisim, da je potrebno na dan popiti veliko kolicino vode (najmanj 1 liter). Toda pri meni je tako, da sploh ne cutim nobene potrebe po vodi. Kar prisiliti se moram, da popijem vsaj kaksen kozarec tekocine. Velikokrat se zgodi, da sele zvecer ugotovim, da tisti dan sploh se nisem nicesar popila. Povedati moram tudi, da vode sploh ne prenesem. Zelodec se mi kar “obrne” in mi gre ob pitju vode na bruhanje. Zelo se trudim, da bi se to spremenilo, pa mi nikakor ne uspe. Vem, da najbolj trpijo moje ledvice, teh pa tudi ne bi rada izgubila. Kaj naj storim? Kako naj si povecam zeljo po tekocini? Kako naj “vzljubim” pitje vode?

Hvala lepa za odgovor in lep pozdrav!

Masa

Draga Maša!

Res je, da je dobro veliko piti, siliti se pa tudi ni treba. Dosti tekočine je v živilih in pripravljenih jedeh, ki jih sami ne štejemo za pijačo, npr.: juha, sadje, solata, tudi v mesu je velik odstotek vode….
Za ženske pa je sploh priporočljivo dosti piti, da koža ne izgubi mladostnega videza in se prehitro ne izsuši in postara.
Če hodite na vodo normalno (ne le 1 ali 2 krat na dan) in če urin ni zelo temen, potem očitno pijete dovolj, le da se tega ne zavedate, sicer pa vam svetujem pregled pri splošnem zdravniku, ki bo s pregledom urina ugotovil kakšno je stanje – koncentriranost urina in zdravje sečil.

Lep pozdrav!

New Report

Close