Najdi forum

anksioznost in depresija

Pozdrav!

Zaradi simptomov anksioznosti in depresije (potenje,panični napadi,tesnoba, tresenje rok, piskanje v ušesih), jemljem 1 mesec in pol po 25mg amyzola , zadnjih dva tedna pa 50mg.Simptomi še ostajajo mogoče le v malce blažji obliki. Je to normalno ali bo potrebno zdravila zamenjati. Včasih imam občutek da mi ne pomagajo ravno najbolj ali pa je doza premajhna.Kontrolo imam šele čez mesec dni.
+ ali morda kdo ve kako se rešiti tega nadležnega piska v ušesih, ki traja že skoraj 4 mesece. hvala za nasvet

lp

Spoštovani,

odmerek amyzola je res nekoliko nizek. Učinkovit odmerek naj bi bil od 75 do 125 mg.
Piskanje v ušesih ni tipičen simptom depresivnosti ali anksioznosti. O tem se pomenite tudi s svojim izbranim zdravnikom.

lp

Hvala za odgovor! Pa se vam zdi amyzol učinkovito zdravilo?Nikjer v forumih ga nisem zasledil zato sprešujem….

lp

Spoštovani,

je antidepresiv iz skupine starejših, heterocilkičnih antidepresivov. Prvi izbor so v zadnjem času novejši depresivi. Po učinkovitosti so si blizu, razlikujejo se po profilu stranskih učinkov in indikacijskem področju.

lp

Pa še nekaj,,,, je občasna povišana temperetura 37,3-37,5 , slabost in omotičnost normalen pojav pri anksioznosti?

lp

žal, ne

lep večer!
moje težave so naslednje od 14. leta imam panične napade in tesnobo, po naravi sem srečen človek,ki se veselim življenja zdravim se z eycetara 10 mg zaradi anskioznosti,ki se je pred časom tudi lepo umirila…Sedaj pa imam naslednje težave ,ko sem pred nekaj časi prebral članek o bipolarni motnji me je začelo skrbeti,kaj če jas kdaj zbolim za to motnjo ,veliko srkrbi in vsega sem imel zaradi tega, zdaj pa zadnje čase opažam da se mi takrat ko imam neprijetne občutke po telesu in občutke panike pojavi še pomankanje čustev in volje..se tega zelo ustrašim da imam bipolarno motnjo ali kakšno drugo motnjo razpoloženja…čez dan se imam čudne občutke ki jih spremlja brezvolje in pomankanje čustev ter zaskrbljenost ampak imam vsake toliko tut občutek sreče takega kot sem imeu prej ali je to povezano z nihanjem razpoloženja

hvala za odgovor

Lepo pozdravljeni!

Lahko bi bilo marsikaj. Lahko gre za delno že obstoječo motnjo ali pa mešanico. Premalo vas poznam, da bi lahko diagnosticirala, je pa dejstvo, da samo z odpravljanjem posledic (zdravil) ne boste zares ozdraveli. Poiskati in odpraviti je potrebno izvor, vzrok težave. Toplo vam priporočam psihoterapijo.

Lep pozdrav,

Barbara Sarić, psihoterapevtka
[email protected]

lp.hvala za odgovor ali po tem take vse to kaže da imam kakšno bipolarno motnjo ali mi lahko razložite odgovor:lahko gre za delno že obstoječo motnjo,ali za mešanico

hvala

hvala za odgovor: ali mi lahko pojasnite samo odgovor:Lahko gre za delno že obstoječo motnjo ali pa mešanico.ali je to znak da imam delno bipolarno motnjo

hvala

Lepo pozdravljeni!

Poleg anksiozne motnje (ali katerekoli druge motnje) se vedno lahko razvije ali preraste v še kaj. Žal pa ne morem diagnosticirati vašega primera v parih stavkih, ki sem jih prebrala. Ni toliko pomembna diagnoza sama, kot vaš pristop k temu. Potrebno je najti vzrok nastanka in delati na tem.

Lep pozdrav in vse lepo v novem letu,

Barbara Sarić, psihoterapevtka
[email protected]

New Report

Close