Najdi forum

Prevarant!

Zelo bom hvalažen vsakomur, ki mi bo podal kakršenkoli odgovor, na moj problem.
Star sem 32 let, z ženo živiva v harmoničnem zakonu. Ljubim jo od prvega dne vsak dan bolj, imava dve mali deklici, živimo mirno, urejeno družinsko življenje in do tu je vse ok. Problemi pa so v postelji. Sicer se tudi tam zelo ujemava, dopolnjujeva, pa tudi poiskusila sva že veliko variant, novosti, itd.., tako da se tu res nimam kaj pritoževati klede kvalitete. Problem je kvantiteta, ki zelo trpi.
Rojena sva vsak v svojem “osončju”, jaz zvečer oživim in postanem aktiven, ženo pa “vzame” že kmalu po osmi zvečer. Nato pa ona skače po hiši že po peti, šesti zjutraj, ko sem sam še najbolj podoben povoženi kokoši. Torej, ona bi zjutraj, jaz zvečer. Delo imava vsak drugačno, tako da težko usklajujeva urnike, poleg tega so tu majhni otroci, najmlajša ima 9 mes., žena je še doma, in le redko jo prepričam
za kakšne igrice. Od 7 mes. nosečnosti do danes, sva reci in piši štirikrat.
Res nepozabno, tako da se nama je čisto utrgalo, a vendar zame premalo.
V šali mi reče, da naj se grem kam “izpraznit”, samo da ne prinesem kaj domov, a vem, da ne misli od srca. Jaz pa zahrbtno, to res delam. Nimam in ne želim ljubice, zato grem včasih do kakšnega dekleta na poziv. Tam se mi sex sploh ne dopade, saj ni ne doživet, ne intenziven, preveč zaščiten, normalno, a preden grem, me zelo vleče, ker me tišči, potem mi je pa žal.
Kaj mi svetujete?
Če ima kdorkoli podobne probleme ali mnenje, se mu zahvaljujem.

Erik, to kar delaš ni prav. Vendar tudi tvoja žena bi se lahko malo potrudila in se tudi tebi posvetila. Ali pa se ti zgodaj zbudi in udarita lep jutranji sex.
Da greš z drugo za se izpraznit to ni uredu, ker obstajajo tudi drugi načini za se izpraznit.
Pozdrav.

V čem je problem:

– v tem da žena noče večkrat? Verjetno je precej obremenjena ob napornem dojenčku, hišnih delih, itd… Poiskusi jo razbremeniti pri odmačih delih, poiskusi vama popestriti vsakdanjik, preseneti jo z romantičnim izletom, dopustom itd…, poiskusita kdaj za kak dan ali vikend izklopiti otroke (zato so dedki in babice) in se posvetita drug drugemu.

– da si privoščiš deklico na poziv? Verjetno lahko pričakuješ “napade” moralistov na tem forumu, jaz ti pa rečem: jebi ga, sheet happens, sam vidiš, da to ni to, če ti kdaj zapaše ti pač zapaše, če se pri tem ne sekiraš preveč in če nimaš kake slabe vesti, bodi lepo tiho in karavana bo šla dalje. Bolje je, da počneš to, in dobiš vsakič potrditev kako super ženo imaš, kot pa da bi maltretiral ženo ali se sekiral…

Erik, Erik!

Če je bila tvoja žena v 7. mesecu nosečnosti, zdaj pa je od tedaj minilo več kot pol leta, mislim, da bi moral biti malo bolj toleranten.
Večina žensk po porodu dolge mesece odklanja spolni odnos, ker ji pač ne paše ali pa razvijejo nove mišljenje, češ: mama sem, mame pa ne seksajo. Vem, da se sliši malo čudno ampak tako pač je.
Resnično pa mislim, da bi se moral iskreno pogovoriti z njo. Naj ti pove, kaj pričakuje od tebe in česa jo je strah.
Navsezadnje, zakon ne temelji le na spolnosti.

Res ne razumem! Velikokrat berem take in podobne poste in se sprašujem: pa kaj se ti ljudje ne znajo med seboj POGOVARJAT?
Zakonca, otrok, torej intima je tukaj. Ja, pa kaj vam je nerodno zakonca resno vprašati, kako bi vskladila vajine želje?

Erik, praviš, da ti je rekla, da se pojdi spraznit? No in ti si jo ubogal, čeprav veš, da ni tako mislila!

Torej, če bi ti rekla, da pojdi skočit v Savo, samo, da se ne zmočiš, a boš tudi to storil? Moški ste VČASIH samo veliki otroci! Hočeš “igračko” pa jo boš dobil, pa naj stane kar hoče!
(Naj mi ne zamerijo tisti moški, ki ne sodijo v ta kalup!)

Kje si pa pozabil odgovornost do otrok, družine in tudi do samega sebe? Kaj pa možnost prenosljivih bolezni? Boš tudi potem pričakoval od žene, da ti bo v šali rekla, “kjer si se spraznu, se pejt pa še zdravt”?

Ne nazadnje pa: žena je rodila, otrok je tudi tvoj, mar se ti ne zdi potrebno prilagoditi se na novo situacijo tudi s tvoje strani? Morda je pa stvar samo v tem, da ti vidiš samo svoje potrebe, ki očitno niso tako majhne, ženine te pa ne zanimajo.
Kaj pa ko bo žena pri drugem našla to, kar njen “izpraznjeni” dragi ne more več?

Oprosti, če sem bila pregroba, ampak meni se ponujajo take misli na tvoj opis in vprašanja.

Erik !
Če predvidevam, da doma ženi tudi kaj postoriš in ji pomagaš, če predvidevam da jo imaš res rad kot praviš in da je ljubezen obojestranska, potem ti nimam kaj drugega reči kot to, da zavihaj rokave, in imej potrpljenje. Če se bosta dosti pogovarjala, si pomagala, če ji boš s svojo pomočjo dokazal ne samo da jo ljubiš ampak tudi ceniš in spoštuješ, potem se ti ne bo mogla upreti proti tvojim argumentom, da te pač malo večkrat “tišči” kot njo. Potrpljenje pa za to, ker bo verjetno z njenim odhodom v službo, vedno večjimi otroci, vtrcem, šolo, tudi za vajine igrice več časa.
Ne sekiraj se preveč za tem kar si storil, sekiraj se za tem kar nisi.
Če imaš ženo rad, jo bistveno, čustveno, nisi preveč prevaral, če praviš, da si ljubice ne želiš. Pazi pa, da se zadeve doma pričneš “štimat” in da počasi opustiš
to dejavnost, da ti ne zaide v običajni način reševanja problemov, ter te tako “odnese”. Srečno!
Sašo.

erik, ne poslusaj raznih pametovanj in pridig od Urse, ker to nima veze z realnim zivljenjem. dejstvo je, da imate dokaj resen problem, in posledica tega je cisto logicna in pricakovana, ce mene vprasas. vecina tukaj ti svetujejo kako odpraviti posledice in ne vzroke!
kar pa jasno ne pomeni, da je to v redu, kar pocnes in mozno tudi tvoja zena (ne zameri, ampak tudi zenske iscejo seks drugje, ce ga ne dobijo).
najbrz to res ni lahko, ampak sam menim, da je ljubezen najpomembnejsa stvar na svetu in vse ostalo, ce je le mozno, se mora podrediti temu. kar pa v tvojem primeru pomeni, da, ce je to mozno jasno, da ali kdo od vaju pusti sluzbo in si najde sluzbo, ki bo casovno usklajena partnerjevi. ce se pa da to urediti ze v sedanji sluzbi pa se toliko bolje.
verjemi mi, da ni vredno za ne vem koliko denarja trpeti custveno ali fizicno. se posebej je pa moznost, da si to lahko privoscita, da nekdo od vaju neha delati, ce sedaj oba delata.
kaj pa recimo moznost, da dela kdo od vaju honorarno z zmanjsanim delovnikom?
je dosti moznosti za premisliti, ampak glavno je koliko vama pomeni vajina ljubezen in tudi vajini otroci, ker, ko zacne trpeti ena stvar v odnosu med zakoncema, se posebej taksna dosti pomembna, potem locitev ni dosti dalec. potem so pa otroci tisti, ki bodo trpeli.
zato dobro z zeno premislita, kaj vama najbolj pomeni in kje se bosta zrtvovala.
zame tukaj ni dileme, ampak ljudje smo razlicni.
pa veliko srece!

Spoštovani pepe, vprašanje je, kdo ima več stika z realnim življenjem. Če bo Erik upošteval vsa tvoja modrovanja o podrejanju v zakonu eni stvari – seks (ki je očitno tvoja nabolj pomembna sestavina dobre zveze), bo verjetno srečen (a?) do konca svojih dni, a ne? Najboljše bi bilo, da zaradi tega eden ali pa kar oba pustita službo.

Blagor ti, če lahko ti svojo družino (če jo imaš) dostojno preživiš zgolj z eno plačo v današnjih časih.. Zgolj od užitkov se pa ne da preživeti, veš! V ameriških “žajfncah” je pa res vse podrejeno zgolj užitkom, nato zaslužkom ostalo pa ni pomembno. Ampak to ni realno življenje!

Sicer pa za drugič: najboljše da “pridige in pametovanja od Urše” enostavno spregledaš in preskočiš.

Vse bo vredu do takrat Erik dokler ne boš začel žene soditi po sebi. Upam, da to tega ne bo prišlo. Drugače pa se pogovori, tako kot tebi ni zjutraj za vstati in seksati, tako njej ni večer. Zakaj bi morala ona tebe razumeti? Če se ti s tem ne strinjaš, da pač one noče večer, pa zjutraj vstani.
LP

Vsem sem vam zelo hvalažen za vsa vaša mnenja, ki si jih jemljem k srcu, ker ni bil nihče od vas nesramen in vsi ste mi v bistvu hoteli dobro. Res hvala. Ampak poiskusil bom še na drugi način, vam pojasnit, ali vprašat.
Urša strinjam se s tabo, da mi to obnašanje lahko štel za otročje, pa tudi s tabo pepi, da bi ena služba manj veliko problemov rešila. Se strinjam, žal pa to zaradi finančne plati ni mogoče. Ne me narobe razumet. Vem da otroci prinašajo skrbi in odrekanja, pomagam ženi pri vseh opravilih, vem da zaradi vseh skrbi ženi ni preveč do sexa, a nimam stikala na elektriko, s katerim bi izklopil pulz v hlačah, čeprav bi ga rad imel. Res je žena bolj sramežljive vrste in ne mara sexa, če po njem, kako naj rečem?, vprašam!. Raje ima spontanost in pa mir, ko razmere kar same kličejo po temu. A tega je žal tako malo. Res je Milena, še so načini za se izpraznit, in pogosto se jih oklepam, a kljuvanja po pravem stiku, mi vseeno ne odpravijo, te rokometne zadeve. Tole mi povejte:
Kako naj krmarim med svojimi potrebami in “ženinimi” pravimi razmerami za sex,
na način, da ne bom preveč vsiljiv in “siten” , da ji z besedami ali žicanjem ne ubijam volje do sexa, pa da bo za oba ravno prav?

Pepe, krasne ideje imaš! Pustimo službe, da bomo imeli dovolj časa za seksanje, pa bo vse v najlepšem redu. Glavno, da bomo zadovoljeni in s tem zadovoljni, bo že nekako šlo. Kaj bi se obremenjevali s položnicami, šolanjem otrok, nakupi hrane in vsemi temi banalnostmi, vezanimi na denar, pomembno je, da se bomo naužili dovolj seksa. Zelo rada bi tudi spoznala mamico z dvema majhnima otrokoma, od katerih je eden devetmesečnik, ki se ravno postavlja na noge, dobiva zobke …, katera vstaja navsezgodaj (verjetno ne zaradi občudovanja sončnega vzhoda v miru) in ob osmih zvečer kar pade v posteljo (kaj misliš, zakaj?) – in hkrati išče seks izven zakonske postelje. Res bi jo rada vprašala, kdaj utegne sploh misliti na varanje kaj šele, da ga utegne izvesti.

“Zakon ne temelji na spolnosti!”

NI RES!
V bistvu je takole. Ce je v vezi med dvema s seksom vse v redu, potem to predstavlja 10% veze… ce je pa z njim karkoli narobe, predstavlja 90% veze. Torej, ce nekdo v zakonu ni zadovOljen in zadovoljEn potem veza zacne skripat.
Erik, kar priznaj, da nisi vec tako zadovoljen s svojim zakonom kot si bil prej. Nehaj z obiski v javnih hisah (ali kjerkoli ze) in se pogovori z zeno. Povej ji da imas resen problem kar se tice vajinega seksualnega zivljenja. Sicer pa ce bi res hotel seksat z njo, bi sel lahko kdaj prej spat in se zbudil takrat kot ona. SI ze pomislil na to?!
Malo obtozujem tebe, malo pa tudi tvojo zeno, ker ne pomisli nate. Saj te dobro pozna, da ve, da bi to rad bolj pogosto pocel. Vsaj NAJ bi to vedela!
Drugace pa POGOVOR… to je vedno ena od edinih resitev za take in podobne probleme!!!

“Prevarant”, najprej en lep pozdrav!
Kar zadeva tvoj problem, mislim, da je rešljiv. Pravzaprav sem imela sama podoben problem, ker je tud moj fant bolj nočni ptič. On celo ne zaspi pred 4.uro zjutraj (je pač študent in si to lahko privošči). Morda bi pri tvoji ženi pomagalo, kar pomaga meni- ko zvečer leževa v posteljo, in je on poln energije, jo pač sprošča na meni. Priznam, da mi včasih niti najmanj ni do sexa, vendar pa mu vedno uspe pripraviti me do zadeve. Velikokrat se je že zgodilo, da se je kateri od naju zbudil sredi noči in takrat je bilo celo najboljše! Morda bi moral namesto da skakljaš naokrog posvetiti več pozornosti njej. Lahko bi se kdaj zjutraj zbudil z njo in bi sama to kasneje vrnila v tebi bolj primernem času. Sicer pa ne vem, zakaj ne skočita v posteljo popoldne, saj vendar ne delata do 8 zvečer- ali pač? Poskusi se zadržat in namesto da bi spet obletel kako cvetko pojdi lepo domov in pripravi ženi kako presenečenje: zagrni žaluzije, prižgi par čajnih svečk, si sposodi kak “pocukran” film…pri meni vedno deluje!
Pa-pa

In ravno naš pepe predlaga, da bi zaradi seksa kar pustili službo, da bi lahko uskladili naše spolno življenje. In ta naš pepe je nekoč pisal, da seks sploh ni tako pomemben za zakon, zdaj pa celo piše, da tudi žena odleti drugam, če doma nima dosti. Sploh pa je v Sloveniji toliko prostih delovnih mest, da kar zamenjaš službo in ker navedeš razlog, da boš potem doma lažje seksal, ti seveda drugo službo takoj ponudijo. LP John

Kar tako naprej Urša. Pišeš dobre odgovore in mislim, da so všeč večini tukaj prisotnih. LP John

joj, ljudje pa a ste vi res tako omejeni in predvsem nepismeni ali se samo delate?
ker ursa, john, majda in ostali, preberite si se enkrat, ker ocitno res ne znate brati. napisal sem CE SE LE DA naj kdo od partnerjev pusti sluzbo! in napisal sem tudi, da je se veliko drugih moznosti.
najbrz ste vsi po vrsti to spregledali. pa tudi kaj se sploh oglasate, ko nisem sploh vam pisal ampak sem hotel pomagati eriku!?
spet ista pesem povsod. hoces nekomu pomagati in te potem primitivci z vseh strani napadejo in to zakaj, zato, ker nimajo nic drugega za delati. in jasno je med temi vedno prisoten john, ki mi ze resnicno preseda.
vas bi moral administrator tukaj blokirati, da uporabljate ta forum, ker povzrocate samo konflikte in nikomur ne pomagate!
erik, tebi sem pa napisal, kar sem imel in se vedno ti trdim, da zadeva ni tako nedolzna kot izgleda in da se morata z zeno oba odlociti kaj vama je najbolj pomembno oz. vama najbolj pomeni v zivljenju. vse ostalo se da potem potrpeti, no, vsaj lazje kot ziveti brez ljubezni.

pa se to. john, jaz nisem tvoj, se manj pa vas. ne dovolim da me kdo da v isto skupino s taksnimi ljudmi kot si ti! zato, brez podobnih izjav v bodoce.
ursa, prav imas, tvoje izjave bom v bodoce preskocil, ker s tem nic ne bom zamudil, kvecjemu pridobil na casu s prebiranjem pametnejsih stvari.
majda, ti pa tudi ne melodramatiziraj vse skupaj kot da je zivljenje eno samo trpljenje in delanje brez pocitkov in uzitkov. placevanje poloznic? hm, kakor jaz vem se gre samo na posto ali na banko in se jih placa. torej, 10-15 minut na mesec, odvisno od drena. solanje otrok? hm, ali jih morda ti osebno solas, ali so za to ucitelji oz. uciteljice? nakup hrane? hm, taksna moderna oseba kot si ti, ki pozna internet, pa ja pozna Mercatorjevo internetno stran, kjer lahko samo sedis, narocis in ti prinesejo hrano na dom in ti riti se zganiti s stola ni potrebno. in po vsem tem, katere banalnosti ti se ostanejo? ce si sama ne mores ali znas organizirati zivljenja, je to tvoj problem in zato ne greni uzitkov drugim in jih obdajaj s svojim zivljenjskim pesimizmom in votlostjo.
sveti trojici-johnu, ursi in majdi svetujem, da prenehajo greniti zivljenja drugim, ki bi radi lepo ziveli ali pa se trudijo, da bi to dosegli. ne bodite tako sebicni, ce sami tega nimate ali pa ne morete oz. znate tega doseci.
IF THERE IS A WILL, THERE IS A WAY!

Pa še res je, kar pravi pregovor, da če stopiš mački na rep, da zacvili. Dragi NAŠ pepe, ne se jezit, ti bo žolč poknil. In kar se tiče šolanja otrok, to ne pomeni, da je šolanje samo to, da hodijo v šolo, otrokom je treba pomagati pri učenju tudi doma. Pa ne samo pri učenju. In Majda verjetno s položnicami ni mislila čakanje v vrsti, ampak zaslužek, da imaš s čim plačati položnice. Ampak tebi je verjetno lepo postlano v življenju in teh problemov nimaš in zato verjetno zaničuješ vse ljudi, ki ne morejo doseči tega, da bi lepo živeli. Marsikdo se ni mogel šolati, ker starši niso imeli sredstev za to, če nisi šolan, pa težko dosežeš kakšno bleščečo kariero, razen, če se ne znajdeš na malo manj pošten način. Zato ne zaničuj vse, ki niso mogli ali znali doseči tega, kar pač ti ceniš. Lepo se imej. LP John.

Erik, strinjam se z Neny. Ker je tvoja žena zvečer preutrujena, pade v posteljo in ker ima tudi čez dan dovolj dela, njene potrebe v njej spijo. Ampak to verjetno ne pomeni, da jih ni ali da se jih ne da prebuditi. Ne daj se odgnati tako hitro, sam veš, kakšno ljubkovanje ji paše, povej ji, da ne pričakuješ velike aktivnosti od nje…, povej ji, da si jo želiš….Kdaj pa kdaj ji pokaži svojo željo tudi tako, da ti bolj zgodaj vstani.
Ostalim bi pa rekla, da je takole “prepiranje” skrajno nevljudno – saj Erik ni vprašal, kaj si kdo misli o odgovoru nekoga drugega! Bo že sam presodil!

Pepi, kot ti že ime pove (predvidevam, da ti je znan izvor besede), je forum namenjen razpravljanju – se pravi – izmenjavi mnenj in stališč. Kulturno razpravljanje pa ne dopušča zmerjanja v stilu omejeni, nepismeni, primitivci … Ko smo že pri pismenosti, bi ti toplo priporočala, da malo osvežiš znanje slovenščine, zlasti rabo nedoločnika in namenilnika ter sintakso stavka, če pravilno rabo vejice sploh izpustim. Blokada s strani administratorja bi bila koristna ravno v primerih, ko se pojavijo zmerljivke in grobe žaljivke, tvoj predlog pa se bolj nagiba k pojmu cenzure, seveda v stilu “kdor ne misli tako kot Pepi, nima pravice do besede”. In kje vidiš ti konflikte? Mar smatraš par replik na tvoje pisanje že za napad primitivcev z vseh strani? Ti že samo branje mnenja drugega človeka greni življenje? Se vedno počutiš tako ogroženega? Brez skrbi, da smo prebrali in razumeli besede “če se le da … “, a v kontekstu celotnega pisanja. Na forumu se oglasim, ko menim, da o določeni temi vsaj nekaj vem iz lastnih izkušenj in iz znanih izkušenj drugih ljudi z upanjem, da bi to utegnilo komu kaj koristiti ali ga vsaj vzpodbuditi k razmišljanju v določeni smeri. Ne smatram, da je življenje eno samo trpljenje, a žal je tako, da se kar precej ljudi ubada z banalnostmi kot so služenje denarja, vzgoja otrok, vzdrževanje doma, gospodinjstvo, kar ti vse jemlje čas in denar. Verjemi, da je propadlo kar nekaj zakonov, ki so bili sklenjeni iz velike ljubezni, a brez materialne osnove. Skoraj v vsakem zakonu pride po rojstvu otroka do manjše krize in tudi do suše na spolnem področju, a se to kasneje uredi. Sem pa tvojega pisanja vesela, saj me navdaja z nostalgijo in me spominja na čase, ko sem tudi jaz razglašala, kako preziram banalnosti vsakdanjika ter idealizirala ljubezen in seks. Prav kmalu se je izkazalo, da se od tega ne da živeti – pa ne samo pri meni, temveč pri čisto vseh mojih takratnih somišljenikih.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close