Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Mladi, ljubezen in spolnost Ponovno prijateljstvo?

Ponovno prijateljstvo?

Zanima me na vaše izkušnje ali ste lahko prijetelji -ce z vašim bivšim partnerjem?
Kako se vam je ali ni obneslo? Hvala!

Zelo težko…odvisno zakaj in kako sta šla narazen, v vsakem primeru pa zelo težko. Preveč bolečih spominov…

no, s prvo veliko ljubeznijo sva bila 3 leta skregana, nato sva se enkrat srečala in se pogovorila. Ugotovila sva, kako sva bila otročja (jaz16, ons 17). Nato sva postala zelo dobra prijatelja, lahko sva si marsikaj zaupala, dokler se on ni sedaj poročil. JAZ ODPADEM, ker je žena ljubosumna. Hodila sem 6 mesecev z njim.

Z drugim sem hodila 4 leta. Ko sva šla 4. narazen, mi je predlagal, da sva kao priajtelja. Le zakaj? Ker je bil blazno ljubosumen in hotel, da za njim nobenega več nimam. To sem dojela šele kasneje.
Takrat se mi je fajn zdelo, da sva prijatelja. Seveda, ko je vse izvedel o meni. S kom se družim, kam hodim. Venomer me je klical: KAKO PRIJATELJICA!!!!

Jaz trapa pa vse povedala. Klinc pa tak prijatelj. Čim dalj stran od bivših. LJubezen je eno, prijateljstvo drugo – eno za drugim težko

Skoraj vsi moji bivši tipi so tudi moji prijatelji; nekateri le kolegi, nekaj jih je pa celo zelo dobrih prijateljev. Zdi se mi skoraj nevejetno, da z nekom daš neko obdobje svojega življenja čez, potem se pa niti pozdravljata ne več…
LP
Mačka

Zelo odvisno od razloga, zakaj sva šla narazen.

Odvisno kako in zaradi česa je veza prekinjena. Npr. , da se en od njiju ohladi
Fant pusti dekle (dekle bo težko njegova prijateljica)
Dekle pusti fanta (ona bo lahko njegova prijateljica, ker do njega ne goji več čustev on pa verjetno ne bo mogel ostati njen prijatelj)
Mislim, da po določenemu času, ko se oba ohladita in niso prisotna čustva je možno, da sta prijatelja

Po mojih izkusnjah to niti ni ne vem kako neverjetno, vseeno pa morata biti oba predvsem zrela za tak odnos, sploh po zvezi, ki sta jo koncala.

Definitivno se pa strinjam s tem, da dva ne moreta koncati zveze, v naslednjem trenutku pa biti prijatelja, miniti mora nekaj casa, vsaj nekaj mesecev (odvisno od trajanja zveze).

Z mojo bivso pinco se vsake toliko casa dobiva na pijaci in sva vesela, da se spet vidiva, ceprav imava zdaj druge partnerje, pa tudi pogovarjava se lahko povsem sprosceno, celo take stvari kot so najine seksualne izkusnje z novimi partnerji! Se pa (podzavestno) izogibava pogovoriom o najini vezi, ker je brezveze pogrevati stare rane.

LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close